Foto: Publicitātes foto
Tiecieties ar ārzemju universitāšu pārstāvjiem izstādē "Days of International Education" 13. oktobrī Rīgā, viesnīcas "Radisson Blu Hotel" konferenču centrā Elizabetes ielā 55, kā arī ar oficiālo universitāšu pārstāvi Latvijā un izstādes organizatoru "Baltic Council for International Education".

Lielbritānija

Šī ir viena no valstīm, kur mācās vislielākais skaits ārzemju studentu. Tas izskaidrojams ar mācību iestāžu lielisko reputāciju un iespējām pēc mācību beigšanas iegūt labu darbu. Lielbritānijā atrodas daudzas no senākajām pasaules universitātēm – Oxford (dibināta 1096. gadā), Cambridge (1209), St. Andrews (1410), Glasgow (1451). Šie senie gadskaitļi liecina par to, ka gadsimtu gaitā tieši Lielbritānijā tikusi attīstīta zinātne. Ārzemju studentus piesaista augstā mācību un zinātniski pētniecisko darbu kvalitāte. Līdzās tradicionālā tipa universitātēm šeit atrodas arī daudzas modernas universitātes, kas piedāvā šobrīd darba tirgū pieprasītas programmas, piemēram, loģistiku, mārketingu, ainavu dizainu, biznesu, tūrismu un citas programmas.

Katrā universitātē ir simtiem bakalaura un maģistra programmu. Izstādē Rīgā jūs varēsiet iegūt informāciju par mācību iestādēm, iestāšanās procesu un prasībām, finanšu jautājumiem un iespējām iegūt mācību kredītu no šādu britu universitāšu pārstāvjiem:

  • University of Leeds
  • Swansea University
  • Coventry University
  • Northumbria University
  • University of Bolton
  • Bath Spa University
  • Leeds Beckett University
  • Falmouth University
  • Anglia Ruskin University

Šogad skolēniem bija daudz jautājumu par BREXIT un finansējumu bakalaura un maģistra programmām. Šobrīd nekādas izmaiņas nav notikušas, tāpēc Eiropas Savienības studentiem vēl joprojām ir pieejams kredīts, kas pilnībā sedz mācību maksu bakalaura programmām. Savukārt topošajiem maģistriem pieejams finansējums 10 609 GBP apmērā, kuru studenti var izmantot pēc saviem ieskatiem – mācībām vai dzīvošanai.

Nīderlande

Kontinentālajā Eiropā Nīderlande neapšaubāmi ir līdere augstākās izglītības jomā angļu valodā. Šeit mācās vairāk nekā 80 000 studentu, no kuriem 57 000 nāk no Eiropas Savienības. Studentiem ir pieejamas vairāk nekā 2100 programmas angļu valodā.

Izstādē Rīgā būs pārstāvētas šādas universitātes:

  • University of Amsterdam
  • Tilburg University
  • The Hague University of Applied Sciences
  • Rotterdam Business School
  • Fontys University of Applied Sciences
  • Willem de Kooning Academy
  • HAN University of Applied Sciences
  • HZ University of Applied Sciences
  • Windesheim University of Applied Sciences
  • Hanze University of Applied Sciences

Dānija

Dānijā augstākā izglītība Eiropas Savienības pilsoņiem ir bez maksas. Protams, mūsu studentus interesē tieši programmas angļu valodā. Izstādē būs iespēja tikties ar University College Absalon; Business Academy Aarhus; Via University College, School of Business, Technology & Creative Industries pārstāvjiem.

Somija

Arī Somijā Eiropas Savienības studentiem mācības ir bez maksas. Izstādes apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar South-Eastern Finland University of Applied Sciences, kas piedāvā šādas programmas angļu valodā: Business Administration (Digital International Business), Business Administration (Wellbeing Management), Game Design, Environmental Engineering, Engineering (Information Technology). Savukārt maģistri var studēt International Business Management, Engineering (Cybersecurity), Health Care/Social Services, Culture and Arts.

Satakunta University of Applied Sciences SAMK angļu valodā piedāvā tādas pieprasītas programmas kā Physiotherapy, Sea Captain, International Business, International Tourism Development. Maģistra programmas: Maritime Management, Rehabilitation, Business Management and Entrepreneurship, Welfare Technology.

Šveice

Šveice sevišķi lepojas ar savām viesnīcu biznesa un tūrisma programmām. Programmās veiksmīgi apvienotas mācības ar apmaksātu praksi, kas tiek organizēta katru otro semestri. Swiss Education Group izstādē pārstāvēs piecas mācību iestādes:

  • Hotel Institute Montreux (HIM)
  • Swiss Hotel Management School (SHMS)
  • Cesar Ritz Hospitality College
  • IHTTI
  • César Ritz Colleges Switzerland - Lucerne Campus

VATEL International Business School, Hotel & Tourism Management (atrodas Martigny) – biznesa skola piedāvā bakalaura un maģistra programmas viesnīcu un tūrisma biznesa jomās angļu un franču valodā.

Neatņemama mācību procesa sastāvdaļa ir ikgadējas, profesionālas prakses iziešana četrās pieczvaigžņu viesnīcās.

BHMS ir vēl viena viesnīcu biznesa skola, kas piedalīsies izstādē. Tā atrodas vāciski runājošajā Šveices daļā, Lucernas pilsētā. Šeit tika izstrādāta viena no īsākajām bakalaura programmām Šveicē – studentiem ir iespēja saņemt diplomu "Viesnīcu menedžmenta" specialitātē 18 mācību mēnešos plus 18 prakses mēneši. Līdzīgas mācības citās Šveices menedžmenta skolās aizņem 24 mēnešus plus12 prakses mēnešus. Tādā veidā BHMS absolventi iegūst priekšrocību sešu papildus apmaksātu prakses mēnešu apmērā.

Ķīna

Ķīna strauji kļūst par populāru studiju galamērķi Eiropas studentiem. 25 no Ķīnas Tautas Republikas universitātēm ir iekļautas pasaules top 500 universitāšu sarakstā pēc QS World University Rankings 2019 reitinga. Izstādē "Days of International Education" piedalīsies The Chinese University of Hong Kong, Shenzhen. Universitāte ir pasaules līmeņa zinātniski pētnieciskais centrs, un tā ieņem 58. vietu THE World University Rankings 2018 reitingā (pasaules universitāšu top 1000), 49. vietu QS World University Rankings 2019 reitingā. Universitāte ārzemju studentiem piedāvā dažādas stipendijas, kas nosedz mācību maksu un dzīvošanas izmaksas līdz pat 100%.

ASV

Norwich University (Vermont) tika dibināta 1819. gadā kā zinātniska un militāra akadēmija. Tā ir vecākā militārā koledža ASV un ir saņēmusi akreditāciju ne tikai no Izglītības ministrijas, bet arī no ASV Aizsardzības ministrijas. Šī bija pirmā mācību iestāde ASV, kas sāka uzņemt meitenes. Universitātes absolventi strādā gan militārās, gan civilajās jomās. Arī mācību process var būt civili vai militāri orientēts; 60% no studentiem izvēlas militāro apmācību. Universitātei ir plašs stipendiju fonds un mūsu studentiem ir lieliska iespēja samazināt mācību un dzīvošanas izdevumus. Universitāte arī meklē talantīgus basketbola, hokeja, regbija, futbola un volejbola spēlētājus.

Daudzas universitātes programmas ir starptautiski atzītas, piemēram Cyber Security (kiberdrošība).Universitāte piedāvā dažādas stipendijas Eiropas studentiem. Vairāk informācijas varēs saņemt izstādes laikā.

Kanāda

Centennial College – pirmā valsts koledža Ontario, kas dibināta 1966.gadā. Koledžai ir četras fakultātes Toronto, kā arī filiāles citās valstīs. Koledža piedāvā diploma programmas un bakalaura programmas tādās jomās kā bizness, komunikācijas, biozinātnes, inžiniertehnoloģijas, māksla, loģistika, viesmīlība un veselība. Programmām piemīt pielietojamo zinātņu novirziens, kas ir izstrādāts ciešā sadarbībā ar darba devējiem.

Klātienē šeit mācās 22 000 studentu, 8000 no kuriem ir ārzemju studenti. Koledža piedāvā piecas programmas, kas izstrādātas kopā ar Toronto universitāti, un pēc kuru absolvēšanas studenti saņem divus diplomus: paramedicīna (alternatīvā medicīna), žurnālistika, jaunie mediji, vides zinātne un tehnoloģijas, lietišķā mikrobioloģija.

Iestājprasības angļu valodai diploma programmām - IELTS 6.0, bakalaura programmām - IELTS 6.5.

Krievija

Izstādē piedalīsies universitātes no Sanktpēterburgas: Sanktpēterburgas Politehniskā universitāte un Ekonomikas augstskola.

Bulgārija

Medical University Prof.Dr.Paraskev Stoyanov – Varna. Medicīnas universitāte ar mācībām angļu valodā ārzemju studentiem piedāvā tādas programmas kā Medicine un Dental Medicine. Programmu ilgums – seši gadi, ieskaitot praksi.

Tiecieties ar ārzemju universitāšu pārstāvjiem izstādē "Days of International Education" 13. oktobrī Rīgā, viesnīcas "Radisson Blu Hotel" konferenču centrā Elizabetes ielā 55. Atcerieties, ka mācību iestādes izvēle ir nopietns lēmums un pareiza un laicīgi iegūta informācija ir panākumu atslēga!

Izstādes darba laiks: 10.00 – 17.00
Ieeja ir bez maksas

Papildus informācija un dalībnieku saraksts: www.balticcouncil.lv

Izstādes organizatori – labākie konsultanti ārzemju izglītības jautājumos

BALTIC COUNCIL FOR INTERNATIONAL EDUCATION
Ģertrūdes iela 33/35, Rīga, t. 67317627
info@balticcouncil.org
www.balticcouncil.lv

Izglītības aģentūra MERIDIAN GROUP
Ģertrūdes iela 33/35, Rīga, t. 67311610
Kuldīgas iela 17, Ventspils, t. 636 07870
info@meridian.lv
www.meridian.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!