Foto: Publicitātes foto
13. oktobrī Rīgā izstādē "Days of International Education" piedalīsies universitātes no Nīderlandes.

Šī valsts ir Eiropas sirds un atzīts kultūras, tirdzniecības un zinātnes centrs. Nīderlande ir uzņēmēju un jaunatklājēju valsts, no kuras nāk pasaules slaveni zinātnieki, arhitekti, mākslinieki un Nobela prēmijas laureāti. Mūsdienas Nīderlande ir neapšaubāma līdere augstākās izglītības jomā (angļu valodā) kontinentālajā Eiropā. Valstī ir vairāk par 2000 programmām angļu valodā visdažādākajos novirzienos – no bioloģijas līdz salīdzinošajai literatūrzinātnei. No kopējā 500 000 studentu skaita 80 000 ir starptautiskie studenti. Holandiešu izglītības sistēma ir viena no perspektīvākajām pasaulē. Tās pamatos ir studentu patstāvība, kritiskas diskusijas un praktiskā pieredze. Daudzas programmas sevī ietver praksi, grupu darbu pie dažādiem projektiem, kā arī citus praktiskus un teorētiskus elementus.

Nīderlandes universitātēs tika veikti daudzi zinātniski atklājumi, un tās ir slavenas ar savām akadēmiskajām tradīcijām. Mūsdienīga zinātniski-pētnieciskā bāze ļauj veikt modernus pētījumus un rada apstākļus veiksmīgam zinātniski pētnieciskam darbam. Nīderlandes augstākā izglītība atbilst starptautiskajiem standartiem un tai ir lieliska reputācija. Pastāv diva veida universitātes – klasiskas zinātniski pētnieciskas universitātes (universiteiten) un pielietojamo zinātņu universitātes (hogescholen).

Svarīgu lomu spēlē arī augstākās izglītības pieejamība Eiropas Savienības studentiem – bakalaura studijas 2018./2019. gadā maksā 2060 eiro gadā. Ir vērts atzīmēt, ka daudzas pielietojamo zinātņu universitātes ES studentiem mācību maksu gadā ir samazinājuši līdz 1030 eiro.

Izstādē Rīgā piedalīsies:

  • Tilburg University
  • University of Amsterdam
  • The Hague University of Applied Sciences
  • Rotterdam Business School
  • Willem de Kooning Academy
  • Fontys University of Applied Sciences
  • HZ University of Applied Sciences
  • Hanze University of Applied Sciences
  • HAN University of Applied Sciences

Tilburg University

Klasiska zinātniski-pētnieciska universitāte, kas ir dibināta 1927.gadā. Universitātei ir augstākie standarti mācībās, zinātniski-pētnieciskajā darbībā, dzīvošanas nosacījumos un studentu dzīvē. Tai ir reputācija kā vienai no labākajām Eiropas universitātēm tādās jomās kā bizness, ekonomika un jurisprudence. Regulāri ieņem pirmās vietas starptautiskajos universitāšu reitingos. Šobrīd universitātē mācās studenti no 85 dažādām pasaules valstīm.

Bakalaura programmas angļu valodā

Economics
Global Law
Global Management of Social Issues
Econometrics and Operations Research
International Business Administration
International Sociology
Psychology
Cognitive Science and Artificial Intelligence
Human Resource Studies
Public Governance
New Media Design

Maģistra programmas angļu valodā

Vairāk nekā 50 programmas angļu valodā

University of Amsterdam

Klasiska zinātniski pētnieciska universitāte, kas ir dibināta 1632.gadā. Ir viena no lielākajām klasiskajām augstākās izglītības iestādēm Eiropā, kur šobrīd mācās vairāk kā 30 000 studentu. Amsterdamas universitāte ir viena no 100 pasaules labākajām universitātēm. Pēc The Times Higher Education World University Rankings 2018 reitinga universitāte ieņem 59. vietu pasaulē; pēc QS World University reitinga – 57.vietu. Tā ir arī Eiropas Pētniecisko Universitāšu Līgas (LERU) dalībniece vienā līmenī ar Oksfordas, Kembridžas, Ženēvas, Milānas un citām pasaules top universitātēm. Universitātes gada budžets ir 850 miljoni eiro.

Bakalaura programmas angļu valodā

Actuarial Science
Business administration
Communication Science
Econometrics
Economics and Business Economics
English Language and Culture
European Studies
Liberal Arts and Sciences
Linguistics
Literary and Cultural Analysis
Media and Information
Political Science
Politics, Psychology, Law and Economics
Psychology
Sociology

Maģistra programmas angļu valodā

Universitāte piedāvā vairāk kā 150 programmas angļu valodā

The Hague University of Applied Sciences

Universitātē mācās 23 000 studentu no 146 dažādām pasaules valstīm. Šī ir viena no visinternacionālākajām universitātēm Nīderlandē.

Hāgas universitāte lepojas ar augstiem izglītības standartiem un patiesām rūpēm par saviem studentiem. Viens no universitātes galvenajiem uzdevumiem ir nodrošināt studentiem iespēju iepazīt profesionālo pasauli un iegūt praktisku dzīves pieredzi. Starptautiskās bakalauru un maģistrantūras programmas tiek regulāri pilnveidotas atbilstoši biznesa un rūpniecības attīstībai. Programmās iekļautais grupu darbs un starp-kultūru debates veicina neatkarīgu domāšanu un spēju uztvert dažādus viedokļus.

Hāgas pielietojamo zinātņu universitātei ir vairāk par 250 partneriem visā pasaulē. Universitāte piedalās "Socrates" apmaiņas programmām, uzņemot gan ārzemju studentus, gan pasniedzējus. Simtiem studentu izmanto šo iespēju saņemt pieredzi starptautiskā vidē, piedaloties apmaiņas programmās vai strādājot ārzemēs – Eiropā, Dienvidāfrikā, Dienvidamerikā, kā arī tuvo un tālu austrumu valstīs.

Bakalaura programmas angļu valodā

European Studies
Industrial Design Engineering
International Business
International Communication Management
International Sport Management
International Financial Management and Control
International and European Law
Process and Food Technology
International Public Management
Safety and Security Management Studies

Maģistra programmas angļu valodā

Financial Management and Control
International Communication Management
Master of Business Administration

Rotterdam Business School

Rotterdam Business School ir Rotterdamas pielietojamo zinātņu universitātes (University of Applied Sciences) starptautiskā biznesa skola, kas studentiem piedāvā plašu biznesa un menedžmenta programmu klāstu gan bakalaura, gan maģistrantūras līmenī.

Šobrīd biznesa skolā angļu valodā mācās 2500 studenti, pārstāvot vairāk par 50 dažādām nacionalitātēm. Lekcijas un semināri, apmaiņas programmas, prakse – tas viss palīdz sagatavot augsti kvalificētus specialistus starptautiskā biznesa jomā. Daudzu priekšmetu pamatā ir reāli veiksmīgu globālu kompāniju biznesa piemēri. Tie palīdz mācīt studentiem redzēs reālo biznesa pasauli, ātri un efektīvi pieņemt lēmumus, analizēt un izmantot iegūtu pieredzi reālu uzdevumu risināšanai.

Pateicoties augstajam biznesa attīstības līmenim Roterdamā, studenti var iziet prakses starptautiskos uzņēmumos un uzklausīt vieslektorus ar plašu pieredzi biznesā. Gan studenti, gan universitātes personāls iesaistās dažādos pētniecības darbos, kā arī piedalās semināros un publicē savus atklājumus par biznesa nozari.

Bakalaura programmas angļu valodā

International Business and Languages
International Business and Management
International Business for Asia
International Business and Supply Chain Management

Maģistra programmas angļu valodā

Master in Logistics Management
Master in Consultancy and Entrepreneurship
Master in Finance and Accounting


Willem de Kooning Academy

Mākslas akadēmija, kas atrodas Roterdamā. Tā tika dibināta 1781.gadā, bet 1998.gadā tika nosaukta sava absolventa, holandiešu izcelsmes amerikāņu mākslinieka Vilema de Koninga vārdā, kas akadēmijā mācījies 1920.gados.

Akadēmija specializējas tēlniecības mākslā, ilustrācijā, fotogrāfijā, animācijā, grafiskajā dizainā un citās mākslas jomās. Tā skaitās viena no prestižākajām mācību iestādēm valstī un ir Nr1 reklāmas un copyright jomā.

Bakalaura programmas angļu valodā

Advertising
Animation
Audiovision Design
Fashion Design
Fine Art
Fine Art & Design Teacher Training
Graphic Design
Illustration
Leisure & Events Management
Lifestyle Transformation Design
Photography
Product Design
Spatial Design

Fontys University of Applied Sciences

Lielākā pielietojamo zinātņu universitāte Nīderlandē, kas piedāvā iegūt augstāko izglītību angļu, vācu un holandiešu valodā. 35 fakultātēs mācās 40 000 studentu.

Universitāte atrodas vienā no Eiropas dinamiskākajiem rajoniem, Nīderlandes dienvidu daļā netālu no Vācijas un Beļģijas robežām. Lielākie kampusi izvietoti Eindhovenā, Tilburgā un Venlo. Tā kā universitāte sagatavo studentus tieši profesionālajai darbībai, tai ir ilggadēja sadarbība ar dažādiem starptautiskiem uzņēmumiem un biznesa organizācijām visā pasaulē

Bakalaura programmas angļu valodā

Electrical & Electronic Engineering
Engineering Physics
Industrial Engineering & Management
Information & Communication Technology (ICT)
International Business and Management Studies
International Business Economics
International Fresh Business Management
International Marketing
Logistics Management Engineering
Mechanical Engineering
Mechatronics
Physiotherapy

Maģistra programmas angļu valodā

Master of Science in International Logistics / Procurement / Supply Chain Management
Master of Science in Business & Management
Master of Business Administration (MBA) (part-time)

HZ University of Applied Sciences

Universitāte piedāvā 23 bakalaura programmas, no tām astoņas – angļu valodā. No 5000 studentiem aptuveni 500 ieradušies no citām valstīm. Saskaņā ar ikgadējās augstākās izglītības rokasgrāmatas ("Keuzegids Hoger Onderwijs") reitingu HZ universitāte pēdējo astoņu gadu laikā ir viena no trim labākajām lietišķo zinātņu universitātēm. Mazās grupas, mācību augstā kvalitāte, studiju apstākļi un aprīkojuma līmenis - tas viss piesaista gan vietējos, gan ārvalstu studentus.
Tā kā universitāte koncentrējas uz studentu praktiskajām iemaņām un nodarbinātību, tai ir cieša saikne ar vietējām kompānijām un uzņēmumiem. Visiem studentiem tiek dota iespēja pavadīt vienu semestri apmaiņas programmā vienā no 50 partneru universitātēm pasaulē (tostarp ASV, Brazīlijā, Ķīnā un daudzās citās valstīs).

Universitāte atrodas Flisingenas pilsētā, kas ir pazīstama kā kuģubūves, ķīmijas un alumīnija rūpniecības centrs.

Bakalaura programmas angļu valodā

Chemistry
Civil Engineering
Industrial Engineering & Management
International Business
Logistics Engineering
Tourism Management
Tourism Management Associate Degree (2 years)
Water Management

Hanze University of Applied Sciences

Mūsdienīga universitāte, kurā mācās 25 000 studenti. Programmas apvieno teorētiskās zināšanas un to izmantošana dažādās prakses vietās, kas ir neatņemama mācību procesa sastāvdaļa. Universitāte sagatavo studentus darbam starptautiskās kompānijās, ņemot vērā mūsdienu globālo ekonomiku.

Groningena ir lielākā pilsēta Holandes ziemeļos ar 190.000 lielu iedzīvotāju skaitu. To sauc par studentu pilsētu, jo 50.000 no tās iedzīvotājiem ir studenti. Tā ir slavena arī kā "velosipēdistu pilsēta", jo 60 % no visām pilsētas transporta vajadzībām tiek atrisinātas ar velosipēdu palīdzību.

Programmas angļu un vācu valodā.

Bakalaura programmas angļu valodā

Electrical and Electronic Engineering – Sensor Technology
Mechanical Engineering
Business IT & Management
Classical Music
Communication & Multimedia Design, major Game Design
Design
Fine Art
Game Design & Development
International Business
International Communication
International Facility Management
International Finance & Control
Marketing Management
Jazz
Physiotherapy
Sport Studies

Maģistra programmas angļu valodā

Fine Art and Design
Painting
Data Science for Life Sciences
Energy for Society
Business Studies

Business Administration
International Business and Management
International Communication
Master of Business Administration
Music - Classical Music
Music - Instrumental Learning & Teaching
Music - New Audiences & Innovative Practice
Music - New York Jazz
Music - Wind Band Conducting
Renewable Energy
Sustainable Energy
Sensor System Engineering
Wind Band Conducting

HAN University of Applied Sciences

Viena no lielākajām Nīderlandes universitātēm. Tās divās fakultātēs mācās 30 000 studentu. Mācību procesa pamatā ir teorijas un prakses apvienojums mūsdienu ekonomikas kontekstā. Universitātes fakultātes atrodas pilsētās Neimegenā un Arnemā, kas atrodas netālu no Vācijas robežas.

Universitātei ir mūsdienīgi mācību korpusi, multimediju centri un pasaules līmeņa laboratorijas. Universitāte kā savu mērķi redz studentu sagatavošanu darbam globālajā pasaulē, nodrošinot viņus ar nepieciešamajām zināšanām un prasmēm.

Bakalaura programmas angļu valodā

Automotive Engineering
Chemistry
Electrical and Electronic Engineering
Mechanical Engineering
Communication
International Business
Life Sciences

Maģistra programmas angļu valodā

Molecular Life Sciences
Master Engineering Systems

Aicinām jūs uz izstādi Days of International Education (viesnīcas Radisson Blu Hotel Latvija konferenču centrā, Elizabetes ielā 55), kas notiks sestdien, 13.oktobrī. Izstādes laikā jūs varēsiet iepazīties ar izglītības iestāžu pārstāvjiem un saņemt informāciju par mācību programmām, iestājprasībām un iestāšanās procesu. Atcerieties, ka mācību iestādes izvēle ir nopietns lēmums un pareiza un laicīgi iegūta informācija ir panākumu atslēga!

Izstādes darba laiks: 10.00 – 17.00
Ieeja ir bez maksas

Papildus informācija un dalībnieku saraksts: www.balticcouncil.lv

Izstādes organizatori – labākie konsultanti ārzemju izglītības jautājumos

BALTIC COUNCIL FOR INTERNATIONAL EDUCATION
Ģertrūdes iela 33/35, Rīga, t. 67317627
info@balticcouncil.org
www.balticcouncil.lv

Izglītības aģentūra MERIDIAN GROUP
Ģertrūdes iela 33/35, Rīga, t. 67311610
Kuldīgas iela 17, Ventspils, t. 636 07870
info@meridian.lv
www.meridian.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!