Foto: Publicitātes foto
13.oktobrī Latvijas skolēniem un studentiem būs lieliska iespēja Rīgā sastapt pārstāvjus no Swansea University, kas ir viena no vadošajām Lielbritānijas universitātēm inženierzinātņu un datorzinātņu jomās. Swansea ieņem pirmo vietu Guardian University Guide 2018 pēc programmas Computer Science absolventu nodarbinātības.

"Times 2019" reitings datorzinātņu jomā 106 Lielbritānijas universitāšu konkurencē Swansea ierindojis augstajā 13. vietā. Salīdzinājumam – UCL atrodas 15. vietā, Nottingham – 17. un Edinburgh – 23. vietā. Savukārt celtniecības un civilinženierijas reitingā Swansea ieņem 10. vietu, aviobūvē – 7., mehānikā – 17., bet vispārējā inženierijā – 16.

21 universitātes programma ir atzīta par pasaules klases programmu (world ranked), īpaši augsti tiek novērtētas inženierzinātņu, eksakto zinātņu, sociālo zinātņu un biomedicīnas programmas.

"Baltic Council for International Education" ir oficiāls Swansea University pārstāvis Baltijas valstīs, kas palīdz studentiem iesniegt dokumentus šajā universitātē.

Swansea University ir klasiska zinātniski pētnieciskā universitāte, kas dibināta 1920. gadā. Universitāte regulāri iekļūst Lielbritānijas labāko zinātniski pētniecisko centru sarakstos, savukārt tās studenti un pasniedzēji piedalās dažādos projektos un pētnieciskajos darbos, sadarbojoties ar zinātniekiem no visas pasaules. Piemēram, programmu "Computational Fluid Dynamics" un "Aerodynamic Design" studenti un pasniedzēji pielikuši savu roku "Bloodhound SSC" projektā, kura mērķis ir radīt pasaulē ātrāko sauszemes transportlīdzekli, ar kuru būtu iespējams pārspēt ātruma rekordu. Universitātes absolventu vidū ir daudzi politiķi, sportisti, akadēmiķi un dažādu citu jomu pārstāvji. Starptautiskā komiteja "QS Stars Quality Assessment" universitātei piešķīra piecas zvaigznes, tādējādi pielīdzinot Swansea University līmeni tādiem grandiem kā Oksfordai un Hārvardai.

2018.gadā universitāte saņēma augstāko novērtējumu (Gold) par mācīšanas kvalitāti (Teaching Excellence Framework).

2015. gadā universitāte atklāja jauno Bay Campus, kas atrodas pašā jūras piekrastē. Tā celtniecībā tika ieguldīti vairāk nekā 450 miljoni mārciņu, kā rezultātā universitāte tagad var lepoties ar mūsdienīgu kampusu, kas sevišķi labiekārtots topošajiem menedžmenta un inženierzinātņu speciālistiem.

Universitātes studenti var piedalīties kādā no vairāk nekā 140 interešu klubiem, kur iespējams ne tikai labi pavadīt laiku, bet arī iegūt praktisku pieredzi, kas pēc tam noderēs darba tirgū. Piemēram, 1968. gadā universitātes studenti dibināja savu radiostaciju "Xtreme", kura savu darbību turpina vēl arī mūsdienās. Tas ir trešais vecākais studentu radio Lielbritānijā.

Swansea University ir septiņas fakultātes – College of Arts and Humanities, School of Management, College of Law, College of Engineering, College of Human and Health Science, Medical School un College of Science.

Universitāte sevišķi var lepoties ar tās sporta infrastruktūru. Sporta centra būvē ieguldīti desmitiem miljonu mārciņu. Tajā atrodas tenisa korti, futbola, regbija un citu sporta veidu laukumi, kā arī vieglatlētikas stadions. Pavisam netālu no sporta centra mājvietu radis arī Velsas Nacionālais baseins, kurā savulaik trenējās 2012. gada olimpiādes dalībnieki. Katru gadu tiek organizētas sacensības starp University of Swansea un University of Cardiff studentiem.

Pēc "WhatUni Student Choice Awards 2018" aptaujas datiem Swansea University studenti augsti novērtē savu pieredzi studiju laikā – starp 126. Lielbritānijas universitātēm Swansea University ierindojas astotajā vietā.

Tiecieties ar universitātes pārstāvjiem izstādē "Starptautiskās izglītības dienas", kas notiks 13. oktobrī Rīgā, viesnīcas "Radisson Blu Hotel Latvija" konferenču centrā Elizabetes ielā 55.

Atcerieties, ka mācību iestādes izvēle ir nopietns lēmums un pareiza un laicīgi iegūta informācija ir panākumu atslēga!

Izstādes darba laiks: 10.00 – 17.00
Ieeja ir bez maksas

Papildus informācija un dalībnieku saraksts: www.balticcouncil.lv

Izstādes organizatori – labākie konsultanti ārzemju izglītības jautājumos

BALTIC COUNCIL FOR INTERNATIONAL EDUCATION
Ģertrūdes iela 33/35, Rīga, t. 67317627
info@balticcouncil.org
www.balticcouncil.lv

Izglītības aģentūra MERIDIAN GROUP
Ģertrūdes iela 33/35, Rīga, t. 67311610
Kuldīgas iela 17, Ventspils, t. 636 07870
info@meridian.lv
www.meridian.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!