Foto: LETA

Vides objektu festivāla "Ziemassvētku egļu ceļš" organizatori aicina iedzīvotājus balsot par savu iemīļotāko egli. Šogad iedzīvotāju vērtējumam profesionāli mākslinieki, radošo industriju pārstāvji un Latvijas Mākslas akadēmijas studenti pilsētvidē piedāvā 43 vides dizaina objektus – egles. Balsot iespējams festivāla mājas lapā www.eglufestivals.lv.

Festivāla sestajā norises gadā "Ziemassvētku egļu ceļš" būs apskatāmi vides dizaina objekti, kas pārsteigs ar ideju oriģinalitāti un izmantoto materiālu daudzveidību, radot pilsētvidē īpašu svētku noskaņu.

"Ar patiesu prieku novērtēju tos autordarbus, kuros dzirkstī asprātība un ironija, kuri pārsteidz ar drosmīgām idejām, kur autors uzdrīkstas eksperimentēt un domāt ārpus ierastības klišejām. Jo ir tik viegli iestigt tiražētajos stereotipos par to, kādai jāizskatās Ziemassvētku eglei," raksturojot festivālu, saka Latvijas Republikas Kultūras ministrijas Radošo industriju nodaļas speciāliste Dzintra Purviņa. "Festivāls ir aicinājums māksliniekiem radīt svētku atmosfēru pilsētā. Un vienlaikus – tas ir aicinājums arī mums, pilsētas iedzīvotājiem, būt ne tikai pasīviem svētku patērētājiem, bet būt sociāli līdzatbildīgiem par sakārtotu un skaistu vidi mūsu kopīgajā publiskajā ārtelpā," piebilst Dz. Purviņa.

Ceļvedi festivāla apskatei iespēja atrast tīmekļa vietnē www.eglufestivals.lv, kā arī drukātā veidā Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centros, Rīgas Centrālās bibliotēkas filiālēs un tūrisma informācijas centros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!