Foto: Publicitātes foto
No 16. decembra līdz 7. janvārim atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē norisināsies "Ziemassvētku festivāls", kura atklāšanu izgaismos un līdz pat 20. decembrim festivālu apmeklētājus iepriecinās režisora Roberta Rubīna veidotā Gaismas toņu mistērija, informē koncertzāles pārstāvji.

Desmit "Ziemassvētku festivāla" koncertos uzstāsies vairāki Latvijas un ārzemju mākslinieki - maestro Raimonds Pauls, Latvijas Radio bigbends, akordeoniste Ksenija Sidorova un citi, bet festivālu atklās "Grammy" balvas ieguvēji, Losandželosas ģitāristu kvartets.

Kopā ar iepriekšminētajiem māksliniekiem koncertos uzstāsies arī LNSO pirmo vijoļu grupas koncertmeistars Raimonds Ozols ar stīgu kvartetu, Rīgas Doma zēnu koris, Gunārs Upatnieks, Latvijas Radio koris, dziedātājs Ralfs Eilands, Nacionālo bruņoto spēku orķestris, čellists Valters Pūce, Zvanu ansamblis "Primus", dziedātāja Annija Putniņa un "Sinfonietta Riga" stīgu grupa. Vairāki koncerti "Ziemassvētku festivālā" būs īpaši veltīti arī bērniem.

Pirmais Dzintaru koncertzāles "Ziemassvētku festivāls" klausītājiem piedāvās krāšņu muzikālo programmu - sākot no franču šansoniem, Raimonda Paula un Gija Kančeli kino mūzikas, Volfganga Amadeja Mocarta, Johana Sebastiana Baha un Pētera Čaikovska melodiskajiem skaņdarbiem, līdz Arvo Perta un Valentīna Silvestrova sirds mūzikai un Pareizticīgo Ziemassvētku nakts dziedājumiem. Festivāls būs veltīts luterāņu un katoļu Ziemassvētkiem, bet noslēgsies ar programmu, kas veltīta pareizticīgo Ziemassvētkiem.

Ziemassvētku festivāla laikā - no 16. līdz 20. decembrim, katru dienu no plkst. 18:00 līdz 23:00 pie Dzintaru koncertzāles būs skatāms arī īpašs gaismas un skaņas šovs. Tā režisors Roberts Rubīns uzsver, ka "tas nebūs parastas video projekcijas, bet gan precīza vēsturiskās Dzintaru koncertzāles fasādes video apzīmēšana. Ņemot vērā ēkas vizuālās nianses tiek radīts īpašs, 3D animēts video stāsts par Jūrmalu un Dzintaru koncertzāli ceļojumā cauri laikiem.

Ar pilnu pasākumu programmu iespējams iepazīties koncertzāles mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!