Foto: PantherMedia/Scanpix

Ceturtdien plkst. 16 Bauskas rātslaukumā iemirdzēsies novada galvenā egle, pēc kā pašvaldības darbinieki dosies saiņot Ziemassvētku paciņas Bauskā deklarētajiem pirmsskolēniem.

Bauskas Kultūras centra sabiedrisko attiecību speciāliste Elīna Māla informēja, ka Bauskas vecpilsētas Ziemassvētku laika grezno rotu - rātslaukuma egli - iedegs Bauskas novada domes priekšsēdētājs Raitis Ābelnieks (NA), bet Bauskas iedzīvotājiem un viesiem būs veltīts svētku ieskaņas pasākums kopā ar folkloras kopu "Tarkšķi" un rūķi Liesmiņu.

Paredzēts, ka pēc egles iedegšanas rātslaukumā Bauskas mērs līdz ar citiem pašvaldības pārstāvjiem - domes deputātiem, pašvaldības administrācijas darbiniekiem, pagastu pārvalžu vadītājiem un kultūras dzīves organizētājiem - dosies uz Bauskas Kultūras centru, lai gatavotu Ziemassvētku saldumu paciņas novadā deklarētajiem pirmsskolas vecuma bērniem.

Tradīcija pasniegt Ziemassvētku veltes novada bērniem, kuri vēl neapmeklē skolu, Bauskas novadā tiek turpināta jau ceturto gadu, skaidroja Māla.

Viņa informēja, ka, tāpat kā iepriekšējos gados, mazie baušķenieki tiks gaidīti uz Ziemassvētku sarīkojumu Bauskā vai kādā no novada pagastiem atbilstoši bērna deklarētajai dzīvesvietai, kura laikā arī tiks izdalīti pašvaldības sarūpētie gardumi.

Gatavojot šī gada paciņas, svarīgs priekšnoteikums bija to saturu veidot no Latvijā ražotas produkcijas, tālab iepirktas vietējo ražotāju konfektes un citi kārumi, un atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, kad kārumi tika iepirkti jau sasaiņotā veidā, šogad aptuveni 1600 mazajiem baušķeniekiem paredzētās Ziemassvētku veltes iecerēts sasaiņot svētku darbnīcas "Lielie - mazajiem" laikā.

Jau ziņots, ka pēc vienas egles nozagšanas Bauskas Rātslaukumā pašvaldība izplatījusi aicinājumu iedzīvotājiem sargāt pilsētas Ziemassvētku egli.

Pirmās adventes naktī nedēļas nogalē tika nozagta viena no vairākām Bauskas Rātslaukumā uzstādītajām eglēm, pašvaldība aicina vietējos iedzīvotājus sargāt šo Ziemassvētku simbolu.

"Ja redzat vandaļus vai nekrietnus ļaudis, ziņojiet policijai! Neatņemsim Bauskai svētkus un centīsimies tos nosargāt kopā," teikts pašvaldības paziņojumā.

Lai tumšajā laikā baušķeniekus un viesus ikdienas gaitās pavadītu gaismas stars, Bauskas novada pašvaldība ir izgaismojusi pilsētas galvenās ielas un kopš pagājušās nedēļas sarūpējusi svētku egli, kuru plānots svinīgi atklāt Bauskas Rātslaukumā ceturtdien, 3. decembrī, plkst. 16. Galvenā Bauskas egle gan nav nozagta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!