Foto: Publicitātes attēli

Jau tradicionāli Ziemassvētku laikā tirdzniecības centrā "Domina Shopping" norisinās invalīdu amatnieku, rokdarbnieku un mājražotāju izstrādājumu Ziemassvētku tirdziņš, kurš šogad pulcējis rekordlielu dalībnieku skaitu – 46 seniorus ar īpašām vajadzībām.

Rokdarbnieki un mājražotāji mērojuši ceļu no Olaines, Talsiem, Cēsīm, Jēkabpils, Dobeles, Alūksnes, Apes, Ķekavas, Babītes, Ropažiem, Kokneses, Ādažiem un Rīgas.

Šogad "Rokdarbnieku-invalīdu Ziemassvētku tirdziņš" notiks tirdzniecības centrā "Domina Shopping", Ieriķu ielā 3, Rīgā, kas uz lielveikalu pērn pārcēlās no "Daugavas sporta nama", atgādina "IMSA Fonda" priekšsēdētāja Aina Giptere.

Tirdziņš darbosies no 14. līdz 30. decembrim no pulksten 10 līdz pulksten 21. Svētku dienās darba laiks būs mainīts – 24. decembrī no pulksten 10 līdz pulksten 20, bet 25. decembrī – no pulksten 12 līdz pulksten 20

Visi tirdziņa dalībnieki, neskatoties uz veselības problēmām un apgrūtinajiem dzīves apstākļiem, ir garā ļoti stipri un dzīvespriecīgi cilvēki, uzsver Giptere.

Savu iespēju robežās viņi ir sarūpējuši ar rokām un mīlestību darinātas dāvanas, kas būs pa kabatai ikvienam. Iegādājoties tās cerību pilnajā pirmssvētku laikā, Jūs sniegsiet cilvēkiem ar īpašām vajadzībām tik ļoti nepieciešamo materiālo atbalstu un sirds siltumu, norāda Giptere.

Tirdziņā var iegādāties pēc tradicionālām receptēm gatavotas piparkūkas, rotaļlietas bērniem, eglīšu rotājumus, kā arī svētku dekorus un dāvanu maisiņus. Plašā izvēlē ir arī dažnedažādi tekstilizstrādājumi ­– adīti cimdi, šalles, cepures un zeķes, kā arī lina izstrādājumi un tamborējumi. Rokdarbnieki sarūpējuši arī mazus un lielus pinumus, ādas izstrādājumus un koka piederumus virtuves vajadzībām. Plašā izvēlē ir arī pērļotas, šūtas, batikotas un filcētas rotas dāmām un kungiem.

Tāpat tirdziņa apmeklētāji aicināti nepaiet garām arī pašu invalīdu izveidotai labdarības kastītei – visi tajā saziedotie līdzekļi tiks novirzīti bērniem ar īpašām vajadzībām no specializētā sociālās aprūpes centra "Baldone".

Paralēli Rokdarbnieku-invalīdu tirdziņam, no 14. decembra līdz pat 7. janvārim "Domina Shopping" telpās un gaiteņos darbosies vērienīgs dāvanu tirdziņš. Tajā vairāk nekā 170 stendos būs iespēja iegādāties amatnieku, mājražotāju un rokdarbnieku sarūpētas svētku dāvanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!