Foto: F64
Maģisku gaisotni svētku laikā var notvert arī Latvijas Universitātes (LU) Botāniskajā dārzā, kur no 6. decembra līdz 5. janvārim ir atvērts Ziemas gaismas dārzs. Vairāk nekā 20 gaismu mākslinieki no Latvijas dārzā radījuši pasakainu ziemas vidi, kuru papildina košas gaismu instalācijas.

Pasākuma sauklis šogad ir "Krāsaina pastaiga maģiskā pasakā". Ziemas maģisko pasaku uzbūruši ne tikai zināmākie un pieredzējušākie gaismu mākslinieki, bet arī jaunie censoņi.

Kā "Tavs Dārzs" informēja pasākuma rīkotāji, Ziemas dārzā katrs sev atradīs ko tīkamu, piemēram, mazākie apmeklētāji varēs spēlēties ar gaismas stariem, pārīši varēs izbaudīt romantisku pastaigu, bet fotogrāfi varēs uzņemt unikālas bildes. "Mijiedarbojoties dabai un cilvēkam, ir radīts pasākums, kas aizvedīs apmeklētājus neparastā piedzīvojumā un ļaus atpūsties no ikdienas steigas. Priecājamies, ka tas notiks tieši pie mums – vienā no zaļākajām Rīgas vietām – Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā! Ziemas gaismas dārzs ir lieliska vieta, kur noķert tuvojošos svētku sajūtu gan lielam, gan mazam, tāpēc gaidīsim ciemos ikvienu!" aicina LU Botāniskā dārza direktors Uldis Kondratovičs.

Košo Ziemas dārzu var aplūkot LU Botāniskajā dārzā Kandavas ielā 2, Rīgā, katru vakaru no pulksten 17 līdz pulksten 22. Ziemas dārzs apmeklētājiem būs slēgts 24. un 31. decembrī.

Biļetes iespējams iegādāties iepriekšpārdošanā "Biļešu Servisa" kasēs un interneta veikalā, kā arī pie ieejas. Biļešu cena 5 eiro, bet bērniem līdz sešu gadu vecumam – ieeja bez maksas.

Starp citu – arī Nacionālais botāniskais dārzs Salaspilī svētku laikā pārtaps krāšņā ziemas pasakā. 25. decembrī tur iemirdzēsies tūkstošiem svecīšu un gaismas lukturīšu. Vairāk par šo pasākumu vari izlasīt šajā rakstā. Savukārt šeit vari aplūkot vēl citus pasākumus ne tikai Rīgā, bet arī citviet Latvijā, kur varēsi noķert svētku sajūtu.

Foto ieskats krāšņi izgaismotajā LU Botāniskajā dārzā:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!