Foto: Publicitātes attēli

26. decembrī jeb Otrajos Ziemassvētkos Jūrmalā iedibināta jauna svētku tradīcija ar nebijušu aktīvās atpūtas konceptu - labdarības Ziemassvētku orientēšanās spēle. Pasākums guva lielu atsaucību gan starp ģimenēm ar bērniem, gan jauniešu un draugu kompānijās, kuri izmantoja iespēju piedzīvot jautrus mirkļus un iepazīt pilsētu. Katrs dalībnieks devās mājās ar skaistu piemiņas medaļu un pozitīvām emocijām.

"Jebkuros laika apstākļos - arī tagad, kad aktīvā vasaras sacensību sezona sen aiz muguras, bet ziemas sporta veidi nav iedomājami bez sniega segas - foto orientēšanās dod iespēju izkustēties svaigā gaisā. Tā ir pieejama ikvienam cilvēkam, jo, izvēloties sev atbilstošāko maršrutu, augsta sportiskā sagatavotība nav nepieciešama. Šajā sezonā tautas sporta pasākumi ir devušies ziemas miegā, lai gan īsta ziema vēl nav iestājusies un cilvēki meklē iespēju noskriet bagātīgās Ziemassvētku pusdienas. Mums prieks, ka cilvēku atsaucība bija tik liela, un cerams iedibināsim šo labdarības spēli kā ikgadēju tradīciju Jūrmalas pilsētā," pauda sacensību organizators, Baltijasmaratoni.lv pārstāvis Kaspars Tupiņš.

Foto: Publicitātes attēli

Jūrmalas Ziemassvētku orientēšanās spēlē tika radīti trīs dažāda ilguma un sarežģītības maršruti, kuru ietvaros dalībniekiem bija jāatrod līdz pat 19 kontrolpunktiem Jūrmalas pilsētā. Orientēšanās spēles ļauj gan sajust sporta sacensību azartu, gan arī jautri un aktīvi pavadīt laiku ar savu ģimeni, draugiem vai kolēģiem. Komandas var ne tikai apmeklēt sacensību kontrolpunktus un foto objektus, bet arī risināt uzdevumus un mīklas, lai savāktu pēc iespējas vairāk punktu. Organizatori piešķīra īpašas balvas dalībniekiem ar radošākajiem tērpiem, bet piemiņas medaļu, kuras dizainu iedvesmojusi mākslinieces Kristīnes Luīzes Avotiņas radītā glezna īpaši sacensībām, saņēma ikviens dalībnieks.

Kamēr dalībnieki sacentās pilsētas izpētē, Dzintaru Mežaparkā bija sarūpēta plaša izklaides programma visiem dalībniekiem un viņu atbalstītājiem. Šeit bija iespēja baudīt zirņus ar speķi, sasildīties ar tasi tējas un sasildīties Samba De Riga perkusionistu priekšnesuma ritmos. Tikmēr paši mazākie piedalījās rotaļās un meistardarbnīcās kopā ar dažādiem pasaku varoņiem un izlocīja kājas ''Pasaku Nams'' priekšnesumos kopā ar Ziemeļbriedi Rūdolfu. Gan bērni, gan pieaugušie izmantoja iespēju pasēdēt klēpī Ziemassvētku vecītim un pačukstēt ausī savas vēlēšanās, kā arī nobildēties ar omulīgo bārdaino vectētiņu no Ziemeļiem. Ikviens, kurš bija iemācījies Ziemassvētku pantiņus saņēma īpašas dāvaniņas ar Lego komplektiņiem no Ziemassvētku vecīša.

Foto: Publicitātes attēli

Visi ienākumi no Ziemassvētku orientēšanās spēles dalības maksām tiks ziedoti Jūrmalas sociālās aprūpes centram, lai iegādātos "Drošības pogas" - pārnēsājamas signālpogas, kas dod iespēju cilvēkiem gados jebkurā brīdi ļoti ātri sazināties ar neatliekamās palīdzības dienestiem. Šī vienkāršā ierīce nozīmē ļoti daudz, jo dod iespēju cilvēkiem ar veselības problēmām dzīvot patstāvīgi, neatkarīgi un droši, apzinoties, ka vajadzības gadījumā palīdzība ir pogas spiediena attālumā.

Jūrmalas Ziemassvētku foto orientēšanās spēli organizē Baltijasmaratoni.lv sadarbībā ar Jūrmalas pilsētas domi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!