Foto: Reuters/Scanpix
Ziemassvētku noskaņā allaž liela loma ir arī dāvanām, kuras sarūpējam viens otram. 15. decembrī Londonas zoodārzā Lielbritānijā mītošajiem dzīvnieciņiem arī sarūpētas īpašas dāvanas, kurām zvēri ar aizrautību ķērušies klāt.

Londonas zoodārza darbinieki sarūpējuši gardus pāsteigumus Sumatras tīģeriem un surikatiem, vēstīts zoodārza mājaslapā. Sešus mēnešus vecie tīģerēni Ahilejs un Kariss 15. decembra rītā attapušies ar vairākām, glīti iesaiņotām, dāvanu kastēm, kuras jau bija gatavi sparīgi plucināt. Zīmīgi, ka kastēs ievietota garda gaļa, ko tīģeri uzreiz sajūt, tādējādi veicinot zvēru interesi par kasti un mēģināšanu tikt pie kāruma. Tas arī palīdzot tīģerēniem attīstīt maņas un papildina viņu ikdienu ar kādu interesantu notikumu. Savukārt čaklais surikatu bariņš saņēma dāvanu, kas rotāta ar čiekuriem un papildināta ar veselīgiem našķiem.

Zoodārza pārstāvis Marks Habens skaidroja: "Mums patīk sagādāt Ziemassvētku sajūtu zoodārzā un atrast veidus, kā dzīvniekus iesaistīt svētkos."

"Esam radījuši vairākas aktivitātes, kas attīsta dzīvnieku dabiskos instinktus, piemēram, barības meklēšanu un ošņāšanu. Mūsu tīģerēni tikko iegūtās medību spējas īstenos, atverot dāvanu kastes, kamēr surikati raks un zem egles atradīs dāvaniņas, gluži kā to Ziemassvētku rītā darīs bērni visā pasaulē," teicis Habens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!