Foto: LETA

Romas katoļu baznīcas Rīgas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs aicina Ziemassvētku laikā īpašā veidā atvērt savas sirds durvis Dieva noslēpumainajai klātbūtnei.

Stankevičs atgādina pāvesta Franciska pirmssvētku uzrunu, kurā svētceļniekiem tika skaidrots, kā atpazīt tos brīžus, kad Dievs nāk un klauvē pie mūsu sirdīm. Pāvests Francisks brīdināja, ka varam būt "pārāk aizņemti, pārāk iegrimuši savās domās, savās darīšanās" un nepamanīt, ka "viņš atkal nāk un klauvē pie mūsu sirds durvīm, lūdzot uzņemt, lūdzot, lai mēs pateiktu jāvārdu".

Metropolīts uzsver, ka tieši tad, kad cilvēks savā sirdī saklausa vēlmi būt labākam, kad nožēlo grēkus un lūdz piedošanu, "tieši tad Dievs klauvē pie mūsu sirds durvīm”.

Citējot Francisku, Stankevičs aicina: "Palūdzies, aizej pie grēksūdzes, nomazgā netīrumus!" Stankevičs pārliecināts, ka tas cilvēkam palīdzēs. Ir jāatceras, ka mirklī, kad cilvēks sevī jūti vajadzību būt labākam, ir jāzina, ka pie viņa durvīm klauvē Dievs. "Neļauj Dievam paiet garām!" aicina metropolīts.

Stankevičs novēl, lai "bērns Jēzus - dievišķais Vārds, kas tapa miesa un dzīvoja starp mums -, šajos Ziemassvētkos ienes paliekošu mieru sirdīs".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!