Foto: F64
No 21. līdz 23. decembrim Latvijas pilsētas apceļos "Ziemassvētku karavāna", kas ir Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) un "Coca-Cola HBC Latvia" kopīgs labdarības projekts ar mērķi iedvesmot ikvienu pievērsties aktīvam dzīvesveidam, kā arī, sarūpējot sporta inventāru, radīt bērniem labākus apstākļus fiziskajām aktivitātēm skolās.

"Iesaistoties šajā labdarības projektā, Latvijas Olimpiskā komiteja vēlas pastiprināti pievērst sabiedrības uzmanību fizisko aktivitāšu nozīmīgumam", uzsver LOK prezidents Aldons Vrubļevskis. "Ikviens sabiedrības pārstāvis ir aicināts ziedot sporta inventāru – bumbas, lecamauklas, nūjas, riņķus un citu sporta nodarbībām noderīgu inventāru, ko pēc tam nogādāsim Rīgas, Jelgavas un Valmieras pilsētu, kā arī Siguldas novada skolām."

"Ziemassvētku karavānas" pasākumu ietvaros pilsētās būs iespējams satikt Latvijas Olimpiskās komandas dalībniekus, kuri pastāstīs par saviem sportiskajiem panākumiem, kā arī būs iespēja ar viņiem nofotografēties un palūgt autogrāfu. Pasākumu apmeklētājus priecēs Ziemassvētku vecītis un rūķīši, kas aicinās iet rotaļās un uzburs visiem Ziemassvētku atmosfēru. Savukārt Siguldas novada, Rīgas, Jelgavas un Valmieras pilsētu skolu pārstāvji būs aicināti saņemt sarūpēto sporta inventāru.

Šie ziedojumi tiks nogādāti: Laurenču sākumskolai, Mores pamatskolai, Jelgavas 4. vidusskolai, Jelgavas 1. internātpamatskolai, Jelgavas 2. pamatskolai, Jelgavas 5. vidusskolai, Valmieras vājdzirdīgo bērnu internātvidusskolai – attīstības centram, Valmieras speciālajai pirmskolas izglītības iestādei "Bitīte", Rīgas 66. speciālajai vidusskolai, pamatskolai "Rīdze", Rīgas Sanatorijas internātpamatskolai, Rīgas Daugavgrīvas vidusskolai, Rīgas 25. vidusskolai un Ziepniekkalna sākumskolai.

Ziemassvētku karavānas pieturvietas:

21. decembrī


16:00 Atklāšanas pasākums Rīgā pie Brīvības pieminekļa

  • Iesildīšanās ar olimpiešiem Līnu Mūzi, Zigismundu Sirmo un Oskaru Melnbārdi;
  • Uzstāsies Normunds Rutulis, būs atvērtas Ziemassvētku vecīša un rūķīšu darbnīcas, notiks dāvanu dalīšana skolām un bērniem.

22. decembrī


11:00 Pasākums Jelgavā, Pasta salā

  • Iesildīšanās ar olimpiešiem Inetu Radeviču un Mārtiņu Pļaviņu;
  • Rotaļas ar Ziemassvētku vecīti un rūķīšiem, dāvanu dalīšana skolām.

16:00 Pasākums Valmierā, laukumā pie Kultūras centra

  • Iesildīšanās ar olimpieti Ivo Lakuču un BK "Valmiera/Ordo" basketbolistiem;
  • Uzstāsies Normunds Rutulis, būs atvērtas Ziemassvētku vecīša un rūķīšu darbnīcas, notiks dāvanu dalīšana skolām un bērniem.

23. decembrī


12:00 Pasākums Siguldā, laukumā pie viesnīcas "Sigulda"

  • Iesildīšanās ar olimpiešiem Martinu Dukuru un Tomasu Dukuru;
  • Rotaļas ar Ziemassvētku vecīti un rūķīšiem, dāvanu dalīšana skolām.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!