Foto: Publicitātes foto

Jau trešo gadu pēc kārtas, Ziemassvētku laikā, saldumu ražotājs "Laima", atklājot Laimas Mīlestības un Sirds siltuma mājiņu, aicina sabiedrību piedalīties labdarības akcijā un kopā piepildīt Latvijas maznodrošināto daudzbērnu ģimeņu bērnu sapņus par Ziemassvētku dāvanām, kuras pašas ģimenes nevar atļauties. Ikviens tiek aicināts Mīlestības un Sirds siltuma mājiņu pie Laimas pulksteņa un kopā piepildīt 500 Latvijas daudzbērnu ģimeņu bērnu sapņus, sarūpējot Ziemassvētku dāvanas. Pateicoties līdzcilvēku sirds dāsnumam un sabiedrības atbalstam šo gadu laikā Ziemassvētku brīnums sarūpēts jau vairāk nekā 700 bērniem no daudzbērnu ģimenēm visā Latvijā, portālam "Delfi" vēsta akcijas rīkotāji.

Laimas Mīlestības un Sirds siltuma mājiņu var apmeklēt ikviens un ar gaišām domām paveikt labu darbu, izvēloties bērnu veidotu kartiņu un palīdzot īstenot maznodrošināto daudzbērnu ģimeņu bērnu kvēlākos sapņus. Laimas Mīlestības un Sirds siltuma mājiņā ikviens tiek sagaidīts ar siltu smaidu un pacienāts ar gardajām Laimas piparkūkām, šokolādes konfektēm un karsto dzērienu.

Pirmo Latvijas maznodrošināto daudzbērnu ģimeņu bērnu veidoto kartīti no Laimas Mīlestības un Sirds siltuma mājiņas brīnumu egles saņēma Sindijas un Guntara Meluškānu ģimene, kas paši audzina četrus bērnus. Viņi, rādot piemēru citiem, šogad nolēmuši palīdzēt trim bērniņiem, sarūpējot Ziemassvētku dāvanu, pēc kā ilgojas mazās bērnu sirsniņas.

"Mūsu ģimeni uzrunāja tas, ka šajā projektā atbalsts ir ļoti personisks. Katram ir iespēja izdarīt labu darbu un sarūpēt Ziemassvētku dāvaniņu pēc savām iespējām tieši tam bērniņam, kurš to patiešām novērtēs. Es nenoliegšu, ka, iepazīstoties ar bērnu vēlmēm, ko bērni atklājuši pašu gatavotās svētku kartiņās, bija arī mazliet skumji. Ir bērni, kuri kā Ziemassvētku dāvanu vēlas to, kam vajadzētu būt pašsaprotamam - rakstāmpiederumi un burtnīcas, ziemas šalle un cimdi... Mēs neesam tik trūcīga valsts, lai kādam bērnam būtu Ziemassvētkos jālūdz šādas lietas. Ceru, ka sabiedrības līdzdalība arī šogad būs augsta un visi bērniņi, kas ir veidojuši šīs kartiņas, sagaidīs savu svētku brīnumu kārotās dāvaniņas veidā," stāsta Sindija Meluškāne, žurnāla "Mans mazais" galvenā redaktore.

Laimas Mīlestības un Sirds siltuma mājiņa pirmoreiz tika atklāta 2012. gada decembrī Vecrīgā pie leģendārā Laimas pulksteņa. Tradicionāli Laimas Mīlestības un Sirds siltuma mājiņā tiek atklāta arī Ziemassvētku brīnumu egle, ko rotā Latvijas maznodrošināto daudzbērnu ģimeņu bērnu paštaisītas svētku kartītes — tajās atklātas bērnu kvēlākās vēlmes par Ziemassvētku dāvanām šajos svētkos, kuras pati ģimene nevar atļauties. Ikviens var radīt svētku brīnumu — paņemt vienu no bērnu veidotajām kartītēm, sarūpēt šo dāvanu un nogādāt to Laimas Mīlestības un Sirds siltuma mājiņā. Dāvana pēc tam sadarbībā ar biedrību "Ascendum" tiks aizgādāta konkrētajai ģimenei.

Labdarības akcija Laimas Mīlestības un Sirds siltuma mājiņā pie Laimas pulksteņa Rīgā norisināsies līdz 2015.gada 8.janvārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!