Foto: Shutterstock

Ziemassvētku un Jaunā gada apdāvināšanas laikā Latvijas iedzīvotāji priekšroku dod praktiskām dāvanām. Saņemt ceļojumu gribētu katrs ceturtais Latvijas iedzīvotājs, bet televizoru, planšetdatoru vai datoru gribētu saņemt katrs piektais, noskaidrots Lattelecom veiktajā "Snapshots" aptaujā.

Visai nelabprāt tiek novērtēta iespēja apmeklēt kādu izklaides pasākumu – šādu dāvanu par labu esam atzinis vien katrs desmitais respondents. Taču vismazāk mīlētās ir paštaisītas dāvanas – tās sagaida vien astoņi procenti aptaujas dalībnieku.

Lietderīgums ir svarīgākais kritērijs, pēc kura dāvanas izvēlas 33 procenti aptaujāto Latvijas iedzīvotāju. 29 procenti respondentu, izvēloties dāvanas, vadās pēc tuvinieku un draugu izteiktajām vēlmēm, bet 13 procenti ļaujas veikalu īpašajiem svētku piedāvājumiem.

Kas attiecas uz dāvanu nesniedzējiem – septiņi procenti no aptaujātajiem vīriešiem atzinuši, ka svētkos dāvanas nepasniedz. Salīdzinājumam – tikai divi procenti aptaujāto sieviešu atbildējušas, ka svētkos dāvanas nevienam nepasniegs.

"Snapshots" pētījums tika veikts 2015. gada novembrī un tajā piedalījies 701 respondents no visas Latvijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!