Foto: morgueFile
Gandrīz divas trešdaļas jeb 62% Latvijas iedzīvotāju ziemas brīvdienās plāno palikt mājās un atpūsties kopā ar ģimeni, taču katrs desmitais šajā laikā iecerējis doties ceļojumā uz ārvalstīm, liecina "Swedbank P&C Insurance" veiktā aptauja.

Starp populārākajām izvēlēm ziemas brīvdienu pavadīšanā ierindojas arī tuvinieku un draugu apciemojums, ko plāno 33% aptaujāto, kā arī kultūras pasākumu apmeklēšana Latvijā, ko gatavojas darīt 14%.

No tiem respondentiem, kuri plāno šajās ziemas brīvdienās doties ārpus Latvijas, 3% ārvalstīs apciemos draugus un radiniekus, vēl 3% apmeklēs pasaules mēroga mākslinieku koncertus vai izstādes, bet 2% plāno eksotisku vai ekstrēmu ceļojumu galamērķi.

Iedzīvotāju aptaujas dati arī rāda, ka 21% iedzīvotāju plānu ziemas brīvdienām vēl nav, savukārt 14% aptaujāto norādīja, ka ziemas brīvdienās būs jāstrādā.

Analizējot aptaujas rezultātus, tiek secināts, ka sievietes daudz biežāk nekā vīrieši (70% sieviešu pretstatā 53% vīriešu) iecerējušas ziemas brīvdienās būt kopā ar ģimeni, savukārt vīrieši ievērojami biežāk plāno doties baudīt ziemas aktīvās atpūtas piedāvājumu (19% vīriešu pret 9% sieviešu). Pagaidām plānus ziemas brīvdienām vēl nav izdomājuši 24% vīriešu pretstatā 18% sieviešu. Tāpat arī vairāk ir to vīriešu (16%), kuri atzinuši, ka brīvdienas pavadīs strādājot, pretstatā 13% sieviešu. Vienāds daudzums sieviešu un vīriešu atzīmējuši, ka šajās ziemas brīvdienās plāno doties ārpus Latvijas.

Iedzīvotāju aptauja veikta šā gada novembrī, aptaujājot 811 Latvijas iedzīvotājus vecumā no 15 līdz 74 gadiem Rīgā, citās Latvijas pilsētās un lauku rajonos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!