Foto: Shutterstock
Decembris un Ziemassvētki ir brīnumu laiks, un kāds īpašs brīnums noticis arī Liverpūles katedrālē Lielbritānijā, ziņo "Liverpool Echo". Tur līdz ar Ziemassvētku eglīti iemājojis arī mazputniņš – sarkanrīklīte.

Kā portālam pastāstījuši katedrāles pārstāvji, sākotnēji par putnu nekas neesot liecinājis. Tā kā tuvojas svētki, katedrālē pasūtīta aptuveni 12 metrus gara eglīte. Kad darbinieki to sākuši izpakot, no eglītes izlidojis mazs putniņš.

Sākumā vīrieši centušies sarkanrīklīti noķert, taču tad nolēmuši ļaut lidotājam pārvietoties pēc saviem ieskatiem.

"Bieži vien katedrālē ielido baloži, bet viņus ir viegli noķert. Kad centāmies notvert sarkanrīklīti, lai palaistu viņu brīvībā, tas neizdevās, putns bija pārāk ātrs. Manuprāt, putns vēlas palikt," pieļauj viens no darbiniekiem.

Mazputniņa parādīšanos katedrālē uztver kā vienu no svētku brīnumiem, paskaidrojot, ka ne katru gadu gadās tādi pārsteigumi: "Mazputniņa parādīšanās ar egli ir ļoti īpaša."

Kopš brīža, kad putniņš parādījās katedrālē (egle uz katedrāli atvesta novembra beigās), lidotājs jau kļuvis par daļu no draudzes. Putniņš arī bijis klāt svinīgajā egles iedegšanā.

Tāpat katedrāles pārstāvji pastāstījuši, ka sarkanrīklīte ar savu skanīgo balsi piedalās arī dziedājumos. Vislabāk mazputniņa vokālu varot dzirdēt tie, kuri sēž tuvu pie Ziemassvētku eglītes. Sarkanrīklīte čivinājusi līdzi teju visu laiku, kad skanējis muzikālais pavadījums.

"Tas raisa smaidus cilvēkiem, kas sēž tuvu eglei, un tiešām rada lielisku iesākumu svētkiem. Sarkanrīklīte nu ir daļa no mūsu Ziemassvētku komandas," priecājas katedrālē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!