Foto: Publicitātes attēli
Otro Ziemassvētku vakarā, 26. decembrī, plkst. 20 Lielajā ģildē skanēs džeza mūzikas koncerts "RIGA JAZZ Ziemassvētkos". Solisti Annija Putniņa, Rūta Dūduma, Juris Vizbulis un Roberts Memmēns kopā ar Profesionālā pūtēju orķestra "Rīga" bigbendu diriģenta Raita Ašmaņa vadībā atskaņos džeza aranžējumus populārām Ziemassvētku melodijām - "White Christmas", "Klusa nakts, svēta nakts", "Let It Snow! Let It Snow!" un citām svētku skaņām.

Programmā iekļauti vairāki instrumentālie skaņdarbi džeza versijās, starp kuriem ierindojas Līroja Andersona "Kamaniņu brauciens" un Džonija Marksa "Ziemeļbriedis Rūdolfs", ar kuriem orķestra "Rīga" bigbends uzburs svētku un ziemas noskaņu.

Vokālisti Annija Putniņa un Juris Vizbulis kā skatuves partneri jau satikušies mūzikla "Les Misérables" iestudējumā 2009. gadā, taču tagad, pēc aizritējušiem pieciem gadiem, kuros bijušas gan studijas Londonā, gan dažāda koncertu un šovu pieredze Latvijā un pasaulē, abi dziedātāji dziedās koncerta "RIGA JAZZ Ziemassvētkos" pirmajā daļā gan kā solisti, gan vienojoties kopīgā duetā. 

Koncerta otrajā daļā uzstāsies Rūta Dūduma un Roberts Memmēns, kas ir zināmi kā vokālās grupas "Framest" dalībnieki, un izpildīs tādas melodijas, kā "Santa Claus Is Coming to Town", "Baby, It's Cold Outside" un "Jingle Bells Rock". Tallinā 2013. gadā Rūta Dūduma ieguva pirmo vietu džeza dziedātāju konkursā "Nõmme Jazz", un šis panākums viņai deva iespēju koncertēt vairākos džeza festivālos ārpus Latvijas. 

Noslēgumā visi solisti apvienosies vokālā kvartetā un atskaņos Daianas Krallas dziedāto un Džona Kleitona aranžēto dziesmu "Jingle Bells" un Čārlza Reja versiju "Mazais bundzinieks". 

Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!