Foto: DELFI

Turpinot iepriekšējos gados iesākto tradīciju, pie Saeimas ēkas arī šogad būs atvērta Ziemassvētku radošā darbnīca, kurā ikviens aicināts piedalīties izgatavot apsveikumus un piparkūku sirdis, portālu "Delfi" informēja Saeimas Preses dienesta pārstāvji.

Kā informē Saeimas Preses dienesta pārstāvji, Saeimas deputāti un darbinieki pirmssvētku laikā vienojas tradicionālajā labdarības akcijā, gādājot Ziemassvētku dāvanas bērniem, kuri ārstējas Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā. Šogad parlaments labdarības akciju rīko sadarbībā ar Bērnu slimnīcas fondu.

Slimnīcā darbojas bibliotēka, kurā grāmatas lasa gan tie bērni, kuri ārstniecības iestādē uzturas ilgāku laiku, gan arī tie, kuri ierodas tikai uz atsevišķām procedūrām. Zinātkārie bērni slimnīcā ļoti priecātos, ja bibliotēku šai svētku laikā papildinātu jauns grāmatu klāsts, ar ko kavēt garos ziemas vakarus, atzīmē Saeimas Preses dienesta pārstāvji.

Bērnu slimnīcā ir iekārtotas rotaļu istabas, un bērni tajās priecātos par jaunām spēlēm. Savukārt Intensīvās terapijas nodaļā pašiem mazākajiem pacientiem visvairāk nepieciešami muzikālie karuselīši, ko piestiprināt virs gultiņām, norāda Saeimas Preses dienesta pārstāvji. Tāpat sarūpēti tiks papildinājumi slimnīcas drosmes kastei, lai sniegtu atbalstu bērniem, kuriem jāiztur sāpīgākās procedūras.

Akcijas noslēgums būs 21. decembrī, kad pie Saeimas nama darbosies radošā darbnīca, lai ar gaišām emocijām kopā sagaidītu Ziemassvētkus, izbaudot dāvināšanas prieku.

Saeimas Prezidijs, parlamenta deputāti un darbinieki, kā arī ikviens interesents kopā ar Jaņa Rozentāla Mākslas skolas audzēkņiem šefpavāra Raimonda Zommera vadībā darbnīcā apgleznos piparkūku sirdis un veidos svētku apsveikumus, informēja Saeimas Preses dienesta pārstāvji.

Piparkūku sirdis un apsveikumi kopā ar parlamenta sarūpētajām dāvanām ceļos uz Bērnu klīniskās universitātes slimnīcu, sūtot gaišas un siltas domas, lai bērni ātrāk veseļotos.

Radošā darbnīca pie Saeimas nama būs atvērta ceturtdien, 21.decembrī, no pulksten 10 līdz pulksten 11.30.

Šī ir jau astotā reize, kad parlaments organizē Ziemassvētku radošo darbnīcu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!