Foto: Privāts arhīvs

Ziemassvētki jau tepat aiz durvju sliekšņa, un, visticamāk, bērnu izteiktās vēlmes par dāvanām vismaz daļēji jau sarūpētas. Pirms kāda laiciņa portāls "Cālis.lv" aicināja savus lasītājus padalīties ar bērnu izteiktajām vēlmēm. Vecāki bija aktīvi un saņēmām vairāk nekā 100 vēstuļu, kurās plašāk un mazāk plaši bija aprakstītas bērnu sapņu dāvanas.

Lai gan pārsvarā bērni, protams, vēlas no vecīša maisa saņemt rotaļlietas, tomēr bija arī tādi, kuriem vēlmes ir globālākas – gan rūpes par Āfrikā dzīvojošo bērnu dzīves uzlabošanos, gan vēlēšanās dzīvot bez kara draudiem. Vēl bērni sapņo par dzīviem kaķīšiem, sunīšiem, par to, ka māmiņa un tētis sarūpētu māsiņu vai brālīti un vecāki mazāk strīdētos. Raudzīsim, ko mūsu bērni vēlas šajos Ziemassvētkos.

"Mīļo Ziemassvetku vecīti, raksta tev Anna, man ir četri gadi. Es ļoti vēlos, lai bērniņi Āfrikā būtu paēduši, lai nebūtu karš un lai mani vecāki nestrīdētos. Ļoti vēlos arī īstu, mazu kaķīti.
Un lai es kopā ar saviem vecākiem un mazo brālīti dzīvotu smukā mazā mājiņā, kuras pagalmā būtu piepūšamais baseins."

"Mans mazais rūķītis Markuss (3,9 gadi) pats vēl nevar uzrakstīt, ko vēlas, bet priekšā pačukstēt gan māk. Šajos Ziemassvētkos par visu visvairāk vēlas zem eglītes atrast traktoru ar frontālo iekrāvēju, jo tāds ir vectētiņam. Markuss ļoti vēlas šādu traktoru, lai kopā varot "strādāt"."

"Sešgadīgais Roberts vēlas saņem Spiderman roku, kuru varot izšaut un palaisties gaisā. Roberts ļoti gaida Ziemassvētku vecīša apciemoju un krāj maisiņā saldumus, ko uzdāvināt Ziemassvētku vecītim. Roberts bezgalīgi tic vecītim un ir samācījies jau trīs garus dzejoļus."

Foto: Privāts arhīvs

"Tomam (septiņi gadi) vēstules rakstīšana rūķītim ir aizraujošs piedzīvojums, kuram dēls rūpīgi gatavojas. Tiek izpētīts gan veikalu piedāvājums, gan dāvanu katalogi. Vēstule ik pa laikam tiek vēl papildināta, bet ir noruna, ka līdz ar pirmo Adventi tā tiks nosūtīta. Viņam saistošs ir viss, kas saistīts ar robotiem, karavīriem, kā jau puikam patīk ieroči. Vēlas, lai pašam būtu sava istaba un tā nebūtu jādala ar lielo māsu. Bet par visu visvairāk viņš šogad vēlas Ziemassvētkos no rūķa saņemt dāvanā dzīvu kaķēnu. Ko darīt ar šo bērna vēlmi? Šķiet, ka rūķis vēl ir pārdomās."

"Mums sāk krist ārā pirmie piena zobi. Prieki lieli, vēl lielāki, ka var tos atdot Zobu fejai. Jā, tieši tā, mums ir iegādāta speciāla kastīte priekš Zobu fejas, kuru glabājam skapja augšā. Katru rītu pēc zobu nodošanas kastītei, zem spilvena mazais atrod naudiņu no Zobu fejas, par pirmo zobu bija mazāk, par otro vairāk. Bērns tagad grib krāt naudu ceļojumam uz Legozemi, braukšot viens, bez mums.Un tagad bērns ir uzrakstījis vēstuli Ziemassvētku vecītim (un iemetis mūsu mājas pastkastītē), lai ātrāk izkrīt zobi, lai ātrāk varot naudu sakrāt ceļojumam."

Foto: Privāts arhīvs

"Man ir 11 gadus vecs dēls, kurš vairs Ziemassvētku vecītim netic, taču mistiskām dāvanām tic, jo nekādi nespēj saprast, kā dāvanu maisā atrodas tieši viņam visvairāk gribētā dāvana.

Šogad pateica, ka viņam viss ir, ko vēlas, taču ir vēlme, kuru vecāki nekad neīstenos, viņš Ziemassvētkos vēlas saņemt "Pringles" čipšus ar sīpolu un krējuma garšu, 15 bundžas apmēram.

Esmu dilemmas priekšā, tādas neveselīgas lietas, viņam gan ir nepietiekams svars, tāpēc par liekā svara problēmu nav runa, bet nedaudz esmu šokā par tik dīvainu vēlmi. Domāju, ka dāvanā kādu bundžu pievienošu ar čipšiem, taču citas vēlmes nav izteicis, ļoti pieticīgs bērns. Domāju, ka slēpošanas bikses arī būs viņam kā dāvana, jo vecās ir paīsas un slēpošana un izklaides ārā viņam sagādā prieku. Citi viņa draugi, sūta mobilos, planšetes vai datorspēles, viņam telefons ir, pārējo nevajag."

"Sofijas (četri gadi) vēstulē Ziemassvētku vecītim ir sekojošas vēlmes: "Lego Friends", burvju kleita, PlayDooh saldējuma fabrika un šokolādes zaķis kā Mašai! "

"Mana deviņgadīgā meita Dārta pazaudēja penāli ar kancelejas piederumiem. Viņa vēlas, lai rūķis zem egles noliek pazaudēto penāli."

Foto: Privāts arhīvs

" Mēs esam mamma Dace un tētis Edmunds un mums ir burvīgs puika Kristers. Viņam ir tikai 2,3 gadi, bet mums jau ir pietiekoši bagāts vārdu krājums. Vakaros pirms gulētiešanas vienmēr stāstam pasaciņas un tagad aktuālākās ir par Ziemassvētku vecīti. Pasaciņā stāstam, ka Ziemassvētku vecītis visu gadu strādā, lai Ziemassvētkos visiem bērniem sagādātu dāvanas. Un tagad Kristers katru vakaru prasa tieši šo stāstu - par Ziemassvētku vecīti, tas spilgti palika atmiņā.

Protams, arī stāstījām, ka bērni raksta vecītim vēstules un prasa, ko viņi vēlētos svētkos. Nu re, un lieta tāda,ka tētis Edmunds spēlē ģitāru un Kristeram ļoti patīk "palīdzēt". Abi reizēm uzspēlē kopā , bet tā kā Kristers ļoti enerģiski spēlē, tad, lai pasaudzētu ģitāru, daudz spēlēties neļauj un tas, protams, Kristerīti apbēdina. Tad vienu jauku vakaru sēžam visi kopā un jautājam Kristeram: " Ko Tu gribi, lai Tev vecītis uzdāvina? Kādu mašīnu vai klucīšus?" un Kristers saviebjot seju atbild: "Nēē, ģitāru!" Tā nu mēs zinām, ko tiešām būs jāpērk Ziemassvētkos! "

"Labdien, vēlos pastāstīt par mūsu bērnu vēlmēm, gaidot Ziemassvētkus. Ģimenē aug divi bērni piecgadīgais Mikuss un Emija, kurai tieši 24.decembrī ir dzimšanas diena, šogad paliks trīs gadi. Tad nu mūsmājās Ziemassvētki ir lieli svētki (ja vēl ņem vērā, ka mani pašu sauc Ieva ). Par dāvanām sāku jau domāt laicīgi, jo meitai vajag divas dāvanas. Parasti vēl citi jautā, ko dāvināt. Šogad uztaisījām ar bērniem dāvanu kolāžu, lai rūķītis var atnāk paskatīties, ko dāvināt. Bērni ļoti tic rūķītim, kurš nes dāvanas. Bet nu dāvanu saraksts liels, tāpēc gribējās zināt, kas ir tas, ko visvisvairāk grib. Mikusam - kā vienmēr tās vēlmas lielas – "Lego" policijas māja, helihopteri. Pēc tam prasu meitiņai, ko viņa ļoti, ļoti gribētu dāvanā, viņa saka - nezinu, pēc tam saka - KONFEKTES un acis pilnīgi mirdz. Es prasu, nu ko vēl tev gribētos? Tad viņa apdomā un saka – krellītes."

"Manas meitiņas šā gada vēlmēm attiecībā uz dāvanu Ziemassvētkos - atšķirībā no citiem gadiem, kad aktuālas bija dažādas mantas - visvairāk jau lelles, šogad meitiņa vēlas ko citu - princešu kleitu un kristāla kurpītes, jo vēlas būt kā princese. Mammu cītīgi izprašņājot gan par kurpju izmēru, gan par kleitas garumu, raksta Salavecim jau savu vēstuli. Meitiņai ir seši gadi, tāpēc daži burti vēl rakstās spoguļattēlā, bet centība un apņēmība ir liela. Viņai, kā jau meitenei, ļoti patīk pucēties, tāpēc neiebildīs, ja blakus kleitai un kurpītēm, būs arī kāda skaista kaklarota, kā jau "pelnrušķītei" . Ar lielu optimismu viņa vēl iesaucas, gan jau Ziemassvētku vecītis mācēs uztaisīt "kristāla kurpītes"! Zinu, ka sapnis liels, jo "kristāla kurpītes" sagādāt nevarēšu, tomēr domāju, ka kāda burvīga kleita un jaunas, skaistas kurpītes būtu lieliska dāvana, kura sagādātu prieku ne tikai bērnam, bet arī vecākiem, jo būs priecīgs gan bērns, gan vecāki varēs priecāties par savu mazo daiļavu. Tādas nu lūk manas meitiņas vēlmes šajā gadā Ziemassvētkos. Liene."

Foto: Privāts arhīvs

"Rakstu vēstuli, jo vēlos pastāstīt par mūsu mazā profesora vēlmēm Ziemassvētkos . Mazam ievadam pastāstīšu, ka mūsu mazais profesors ir "Lego" fans kopš pusotra gada vecuma. Tad nu, kopš laika, kad profesoriņš sāka zīmēt, viņš mēģināja uzzīmēt kādu "Lego" cilvēciņu vai komplektiņu vēstulē Ziemassvētku vecītim. Kad iemācījās vilkt burtus, sāka zīmējumiem pievienot arī nosaukumus "Lego". Ziemassvētku vecītis gadu garumā cītīgi gādāja vēlamos "Lego" komplektus, cilvēciņus. Taču vienu gadu kaut kas misējās, mazliet kaut ko sajauca Ziemassvētku vecītis Lego zīmējumos, nosaukumos. Mūsu profesoriņš izdomāja, ka turpmāk viņš griezīs no "Lego" kataloga zīmējumus ar vēlamajiem komplektiem un līmēs vēstulē Ziemassvētku vecītim, lai Ziemassvētku vecītim vieglāk, lai viņš zina, kādus konkrēti "Lego" komplektus. Tā nu jau pāris gadu garumā top vēstules ar "Lego" bildēm ar vēlamajiem komplektiem Ziemassvētku vecītim.
Pastāstīšu, kādas šogad vēlmes mūsu profesoram. Vienu novembra sniegoto vakaru, kad sapratām, ka Ziemassvētki nav aiz kalniem, aizdomājāmies...Jautāju savam profesoram, ko viņš vēlētos Ziemassvētku dāvanā. Viņš atbildēja, ka vislielākā dāvana viņam būtu, ja vectētiņš būtu dzīvs (pagājušajā gadā mūsu vectētiņš aizgāja no mums citā pasaulē) un vecmāmiņa būtu vesela (nesen vecmāmiņai atklāja smagu slimību). Mums abiem sariesās asaras acīs. Atbildēju, ka diemžēl tādu dāvanu Ziemassvētku vecītis nespēj sagādāt. Pagāja dažas nedēļas, un es atgādināju profesoriņam par vēstuli Ziemassvētku vecītim. Mūsu profesors apdomājās un teica : "Nu, ja jau Ziemassvētku vecītis nevar īstenot manas vēlmes, tad lūgšu viņam mantiskās dāvanas" ".

"Es esmu burvīga, sirsnīga pirmklasnieka Rainera Vitkus mamma. Gribēju pastāstīt par sava dēliņa vēlmēm Ziemassvētkos. Pats galvenais, ko Rainers savā vēstulē (kuru viņš man lūdza palīdzēt uzrakstīt , jo sāka skolas gaitas tikai šogad un, pēc viņa teiktā, tā pareizi nevarot izteikt to uz "papīra") Ziemassvētku vecītim lūdza , lai viņš ar saviem palīgiem sagatavo dāvaniņas tiem bērniem, kuriem nav vecāku vai arī vecāki gāja bojā traģēdijā , kas mums Latvijā notika pagājušā gada 21.novembrī. Rainers uzskata , ka viņam jau ir LIELĀKĀ dāvana - ĢIMENE , un katru gadu Ziemassvētku vecītis kopā ar vecākiem viņam sarūpē šos skaistākos gada svētkus ar dāvanām un ļoti sirsnīgām un jaukām sajūtām.

Pats Rainers šogad ļoti vēlas , ko viņš arī uzrakstīja vēstulē, ir mazu, jauku mīļu kaķīti no patversmes , kurš arī kaut kur skumst pēc mājām un ģimenes, jo Ziemassvētku vecītis noteikti zinot , kurā Latvijas dzīvnieku patversmē atrodas šāds kaķītis, par ko viņš varētu rūpēties un pavadīt kopā laiku, kad mamma un tētis ir darbā."

"Mums ģimenē gaidāms skaists notikums - februārī gaidāma otra meitiņa. Lielā meitiņa Dārta (seši gadi) ļoti gaida mazo māsiņu, katru rītu samīļo punci un iedod buču un katru vakaru novēl saldus sapnīšus. Meitiņa ļoti vēlētos saņemt no Ziemassvētku vecīša leļļu ratiņus. Pagaidām savu bēbi liek lielajos ratos, kuri būs māsiņai."

"Mani sauc Linardiņš un man ir četri gadi. Man ļoti patīk sniegs un Ziemassvētki. Kā jau mums katram bērnam uz Ziemassvētkiem ir sava kvēlākā vēlēšanās, un ne vienmēr viņa piepildās - man jau trešo gadu...Es tik ļoti vēlos, lai Ziemassvētku vecītis parunā ar manu tēti un atved man viņu Ziemassvētkos, es tik ļoti gribu sagaidīt Ziemassvētkus kopā ar viņu, es būtu laimīgākais bērns pasaulē!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!