Viens no slavenākaiem Ziemassvētku tirdziņiem pasaulē katru gadu tiek atklāts Vācijas pilsētā Nirnbergā. Šis gads nav izņēmums – tirdziņš tika atklāts 27. novembrī svinīgā ceremonijā, kurā no Dievmātes baznīcas (Frauenkirche) balkona pilsētas galvenajā laukumā tika nolasītas svētku dzejoļa rindas. Aktrise, kura atklāja pasākumu, tēlojot Kristus bērniņu, klātesošos laipni aicināja tirgus placī, vēsta ziņu aģentūra Reuters.

Pirmo reizi Nirnbergas Ziemassvētku tirgus vēsturiski pieminēts jau 1628. gadā. Bet jau 1737. gadā visa tirdzniecība, kas Bavārijas pilsētā tika piekopta Ziemassvētku laikā, nosaukta par ikgadēju.

Nirnbergas Ziemassvētku tirgus ik gadu pievilina tūkstošiem tūristu un pilsētas viesu ne vien no Eiropas, bet visas pasaules. Ļaudis bauda Ziemassvētku noskaņu, pērk tradicionālas Ziemassvētku dāvanas – koka rotaļlietas, saldumus un Ziemassvētku kūkas.

Tirdziņa apmeklētājs Doreans Džeksons (Dorean Jackson) no Vašingtonas, ASV ieradies Nirnbergā lai notvertu vācu Ziemassvētku tradīcijas savām acīm: "Mēs paņēmām līdzi arī bērnus, jo šeit ir tik maģiski un neviens nesvin Ziemassvētkus tā, kā to dara vācieši, un mēs mīlam Ziemassvētkus Vācijā."

Nirnbergas Ziemassvētku tirgus noslēdzas Ziemassvētku vakarā, 24. decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!