Foto: Privātais arhīvs
Jau trešo gadu pēc kārtas Pirmā Adventa priekšvakarā Skultē pie luterāņu baznīcas izveidots Latvijā lielākais Adventa vainags, kura veidošanā piedalījās gan Skultes pagastnieki, gan viesi. Iespējams, šis ir ne vien Latvijā, bet arī Baltijā lielākais Adventa vainags, portālam "Delfi" vēsta Skultes evaņģeliski luteriskās draudzes mācītājs Ivo Pavlovičs.

Vainaga diametrs ir 22 metri, tā pamatā ir koka konstrukcija, kas klāta ar egļu zariem, bet centrā atrodas krustu krusts jeb Sv. Juliāna krusts, kuru Latvijā plašāk pazīst ar nosaukumu Māras krusts. "Krustu krusts ir pasaules evaņģelizācijas simbols - četri pamatnē savienotie krusti simbolizē četrus evaņģēlijus un labo vēsti, kura tiek sludināta visā pasaulē uz visām debess pusēm," skaidro mācītājs. Četru sveču vietā vainagu rotā četras bākas, kas simboliski atgādina četru evaņģēliju gara gaismu, kas palīdz iet mīlestības un ticības ceļu, norāda Ivo Pavlovičs. Vainags dekorēts ar apgleznotiem saplākšņa eņģelīšiem un zvaigznītēm, kurus veidot palīdzējuši Vidzemes Jūrmalas mūzikas un mākslas skolas audzēkņi un pedagogi.

Vainaga tapšana vēl turpinās arī pēc tā atklāšanas - ikvienam ir iespēja piedalīties tā dekorēšanā. Vainagu būs iespēja aplūkot līdz Zvaigznes dienai, 6.janvārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!