Foto: DELFI
Daudzi Dobeles iedzīvotāji sociālajos tīklos pauž sašutumu par pilsētas Ziemassvētku egli. Atšķirībā no citiem gadiem, kad pilsētas Vēsturisko tirgus laukumu rotāja mežā zāģēta egle, šogad tur ir uzstādīts deviņus metrus augsts, no polimēru materiāla darināts vides dizaina objekts - Ziemassvētku egle, kas pašvaldībai izmaksājis aptuveni 2500 eiro.

Kā informēja Dobeles novada pašvaldības pārstāve, no polimēriem veidotā egle ir Dobeles novada pašvaldības būvvaldes vadītāja arhitekta Jāņa Kukšas idejas realizācija un viņš pats ir arī objekta dizaina autors.

Kukša skaidroja, ka šī egle ir oriģināldarbs un tai, kā ikvienam mākslas objektam, vajadzētu likt cilvēkiem aizdomāties par vērtībām. Autors uzskata, ka līdz ar šīs idejas īstenošanu dabai tiek saglabāta viena liela, spēcīga un zaļojoša pusaugu egle. Dizaina egle tiek krāsaini izgaismota diennakts tumšajā laikā, izmantojot programmējamas gaismas iekārtas, kas jau iepriekš bija pašvaldības rīcībā.

Dobeles iedzīvotāji un pilsētas viesi ir nepatīkami pārsteigti, ka ikgadējās egles vietā pilsētas laukumā ir polimēra materiāla veidots vides objekts. Daudzi uzskata, ka šī pilsētas rotājuma izmaksas ir neadekvāti augstas.

Žurnāliste Evita Puriņa nepauž sajūsmu par Dobeles svētku eglīti.

Pavārs Dainis Rutenbergs vēlas noskaidrot, vai idejas autors ir arhitekts Jānis Kukša.

Folkloras pētniece Māra Treiberga kritizē pilsētas rotājumu.

Aitkopis Andris Pauls-Pāvuls izsaka viedokli par pilsētas rotājumu.

Dobelnieks Jānis Bumburs norāda uz mūsdienu dzīves tendencēm.

Tvitera lietotājs Mārtiņš pieņem, ka Dobelē izstādīta visneglītākā eglīte.

Dobelniece Līga eglītes izmaksas uzskata par neadekvātām.

Savukārt Arvīds atklāj, ka viņam šī egle šķiet stilīga.

Dobelnieks Dairis satraucas par to, kā lai bērniem izskaidro, kas īsti ir šī "egle".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!