Foto: Publicitātes foto

Svētdien, 17. decembrī, Čiekurkalna krustcelēs aicina ne tikai uz svētku andeli tirdziņā, bet arī uz neparastās tērauda un akmens egles atklāšanu, portālu "Delfi" informēja Čiekurkalna attīstības biedrības pārstāvis
Kaspars Spunde.

Pasākums noritēs no pulksten 10 līdz pulksten 16 Čiekurkalna krustcelēs (Rusova ielā 9 pie Ezerparka Namiem). Tas ir jau trīspadsmitais pasākums apkaimes iedzīvotājiem un viesiem – "Čiekurkalnam sava egle".

Kā skaidro Čiekurkalna attīstības biedrības pārstāvis, pasākuma nosaukums iezīmē neapmierinošo situāciju, ka Rīgas apkaimes parasti tiek atstātas bez īpašiem svētku rotājumiem. Tāds esot arī Čiekurkalns. Kā norāda Spunde, tieši šī iemesla dēļ Čiekurkalna attīstības biedrība nesamierinās ar šo situāciju un apkaimes iedzīvotājiem rīko svētkus ar savu – oriģinālu Ziemassvētku egli, mājražotāju tirdziņu un citām jautrām izklaidēm.

Vērienīgais vides objekts "Akmens egle" tapis sadarbībā ar biedrību "Latvijas Mākslinieku savienība" un tās apakšstruktūru LMS Radošais kvartāls "Kombināts MĀKSLA". Darba autors ir mākslinieks Ansis Dobičins. Egle būs vairāk kā piecus metrus augsta, veidota no tērauda un granīta, un svērs vairākas tonnas. Diennakts tumšajā laikā mākslas darbs būs izgaismots ar elektriskajām spuldzēm, kļūstot par skaistu gaismas objektu, atzīmē Spunde.

Viņš informē, ka pasākuma norises dienā, 17.decembrī pirmajiem viesiem būs iespēja papildināt egli ar saviem nelieliem akmens rotājumiem, iekarinot tos tērauda "zaros", un vienlaikus iedomājoties kādu savu īpašu vēlēšanos. Egle būs apskatāma līdz 31. janvārim.

Svinības Čiekurkalna krustcelēs sāksies jau pulksten 10, kad tiks atklāts Latvijas mājražotāju, amatnieku un zemnieku tirdziņš, kurā savus darinājumus un produkciju piedāvās ap 40 tirgotāju no visas Latvijas.

Tirdziņā būs iespēja iegādāties Ziemassvētku dāvanas. Tur būs nopērkamas arī Latvijā audzētās Ziemassvētku eglītes. Savukārt par muzikālo svētku noskaņu rūpēsies folkloras kopa. Kā sola Čiekurkalna attīstības biedrības pārstāvis – būs gan mūzika, gan danči un rotaļas – viss īsteni latviskā garā!

Svētku tirdziņā darbosies vairākas darbnīcas bērnu un pieaugušo priekam, piemēram, "LabiMeistari.lv" sarūpētajās "Mazo meistaru darbnīcās" būs iespējams izveidot Ziemassvētku rotājumus no dabas materiāliem. Darbosies arī piparkūku rotāšanas un lāpu darināšanas darbnīcas.

Savukārt interesenti savas zināšanas par bagāto Čiekurkalna vēsturi varēs papildināt ekskursijas laikā, kuru vadīs apkaimi pārzinošs gids. Ekskursijas sākums pulksten 12, un tā būs bez maksas, norāda Spunde.

Pusdienlaikā, ap pulksten 14 visus pasākuma apmeklētājus Čiekurkalna attīstības biedrība jau tradicionāli cienās ar zirņiem un speķi no lielā katla virs ugunskura. Cienasts būs gatavots no izdaudzinātajiem ZS "Zutiņi" lielajiem pelēkajiem zirņiem, bet tiem klāt liktais sātīgais speķis – no Mārupes novada "Turaidas Pils" kūpinājumiem, norāda Čiekurkalna attīstības biedrības pārstāvis.

Tirdziņā varēs iegādāties arī Čiekurkalna mākslas kalendāru 2018. gadam, kurš tapis sadarbībā ar atzītu mākslinieku, čiekurkalnieti Aleksandru Ņeberekutinu. Kalendārā iekļautas četrpadsmit mākslinieka akvareļu reprodukcijas. Kalendārus pret ziedojumu varēs saņemt biedrības teltī.

Čiekurkalna attīstības biedrības pārstāvis atgādina, ka Čiekurkalna krustcelēs iespējams ērti nokļūt ar 11. tramvaju (Rusova ielas pietura) vai 9. autobusu (Čiekurkalna 5. šķērslīnijas pietura, braucot no centra). Pasākuma norises vietas tuvumā iespējams bez maksas novietot auto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!