Foto: F64
Svētdien, 14.decembrī, otro gadu pēc kārtas, iekļaujoties vispasaules tradīcijā, kas decembra otrajā svētdienā piemin mūžībā aizsauktos bērnus, Torņakalna baznīcā, Rīgā, plkst.12 notiks īpašs dievkalpojums bērnu piemiņai.

Savukārt 14.decembrī plkst.19 ikviens ir aicināts kopā ar tūkstošiem cilvēku visā pasaulē savā logā iedegt sveci, godinot mīlestību, ko mūsu dzīvēs ir ienesuši šie bērni.

Lutera draudzes mācītājs Linards Rozentāls: “Bērna nāve ir viena no vistumšākajām pieredzēm, kas daudziem jāpiedzīvo. Tomēr no bērna nenodzīvotās dzīves staro gaisma un nekad vairs neapdziest. Viņu dzīve uz zemes ir beigusies, bet tās nozīme vēl tikai top.”

Dievkalpojuma īpašo noskaņu papildinās Raimonda Tigula un Laimas Jansones muzicēšana.

Dievkalpojumā aicināts piedalīties ikviens – gan vecāki un tuvinieki, kuri piedzīvojuši sava bērna nāvi, gan tie, kuri personīgi nav saskārušies ar šo smago zaudējumu.

Saskaņā ar Nacionālā Veselības dienesta datiem, no vecākiem neatkarīgu iemeslu dēļ Latvijā gadā vidēji pārtrūkst ap 3300 grūtniecību. Tas nozīmē, ka katra septītā astotā grūtniecība "izput". Lielākā daļa – līdz trešajam grūtniecības mēnesim, bet ap 170 grūtniecību pārtrūkst no ceturtā līdz sestajam grūtniecības mēnesim, vēl 170 grūtniecības gadā beidzas no sestā līdz devītajam grūtniecības mēnesim vai arī bērns mirst drīz pēc dzemdībām. Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Garīgās aprūpes dienesta kapelāne Lelde Titava stāsta, ka emocijas, ko piedzīvo sieviete, kuras grūtniecības pārtūkst septītajā nedēļā vai 17.nedēļā, pārāk neatšķiras, jo jebkurā gadījumā tas ir gaidītā bērna zaudējums.

Latvijā pirmais dvēseļu dārzs atrodas Svētā Alberta Romas katoļu baznīcas teritorijā. Otru šādu dārzu plānots izveidot Rīgas Lutera baznīcas teritorijā Torņakalnā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!