Foto: F64

Trešajā adventē, svētdien, 13.decembrī, plkst.16 Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī norisināsies sarunu vakars "Advente ir laiks pacelt acis uz debesīm", kura īpašais viesis būs latviešu kinorežisors Jānis Streičs, informēja Jelgavas reģionālā tūrisma centra sabiedrisko attiecību speciāliste Alise Ozoliņa.

Viņa skaidroja, ka šogad katra adventes svētdiena Sv.Trīsvienības tornī tiek pavadīta sarunu vakaros, kad kopā ar īpašajiem vakara viesiem iespējams doties pārdomu pasaulē par dvēseliskām un cilvēciskām vērtībām un svētku būtību.

Jānis Streičs ir latviešu kinorežisors, aktieris, rakstnieks, gleznotājs, publicists un sabiedrisks darbinieks. Trīs no Streiča režisētajām filmām ieguvušas Latvijas kinofestivāla "Lielais Kristaps" balvu kategorijā labākā filma - "Teātris" (1978), "Limuzīns Jāņu nakts krāsā" (1981) un "Cilvēka bērns" (1991).

Streičs ir arī daudzu starptautisko filmu festivālu laureāts: atzinība saņemta kinofestivālos Čeļabinskā, Kijevā, Maskavā, Bostonā, Čikāgā un citur. Viņš vairākās filmās ir piedalījies arī kā aktieris - Oļģerta Dunkera filmās "Cāļus skaita rudenī" (1973) un "Vīrietis labākajos gados" (1977), kā arī divās paša režisētās filmās - "Teātris" (1978) un "Cilvēka bērns" (1991).

Streičs vienmēr aktīvi piedalījies savu filmu scenāriju tapšanā un pats rakstījis scenārijus septiņām savām filmām. Streiča rakstnieka talantu spilgti apliecina arī 2006.gadā iznākusī grāmata "Lāga dvēseļu straumē" un 2012. gadā iznākusī grāmata "1991 - Tas garais cilvēkbērna gads", pauda Ozoliņa.

Ieeja sarunu vakarā ar Jāni Streiču būs bez maksas.

Savukārt 20.decembrī tornī notiks sarunu vakars ar Jelgavas Sv.Annas baznīcas mācītāju Kasparu Kovaļovu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!