Foto: Publicitātes attēli

Piektdien, 19.decembrī, skauti no Ukrainas skautu organizācijas "Plast" uz Rīgu atvedīs Betlēmes Miera uguni, kas no Jēzus Kristus piedzimšanas bazilikas Betlēmē akcijā "Betlēmas Miera gaisma" ceļo pa visu Eiropu, portālu "Delfi" informēja akcijas rīkotāju pārstāvji.

Piektdienas vakarā sv. Marijas Magdalēnas baznīcā Rīgā paredzēts svētbrīdis, kurā notiks aizlūgums par mieru Ukrainā un Krievijā, Sīrijā un Irākā, par mieru Latvijā. Svētbrīdī tiks iedegta baznīcas svece, no kuras uguns tiks nodota visiem klātesošajiem cilvēkiem.

Betlēmes Miera uguns svētbrīdī piektdien piedalīsies Ukrainas un Latvijas skauti, lielāko kristīgo konfesiju garīdznieki un Rīgas ukraiņu Grieķu katoļu draudzes mācītājs Romans Sapužaks.

Savukārt 22. decembrī plkst. 18 skauti Betlēmes Miera uguni iedegs Rīgas vecajā svētās Ģertrūdes baznīcā.

1986. gadā akcija "Betlēmes Miera gaisma" tika rīkota pirmo reizi. Tās laikā Jēzus Kristus dzimšanas bazilikā Betlēmē no uguns, kas deg Jēzus piedzimšanas grotā, tiek iedegta īpaša - Betlēmes miera uguns. No Betlēmes tā ceļo uz Austriju, kur Vīnē austriešu skauti to nodod tālāk saviem kolēģiem no citām Eiropas valstīm. Tālāk, skautu rokām nesta, Betlēmes Miera uguns ceļo pa visu Eiropu, lai Ziemassvētku vakarā tā degtu daudzās Eiropas valstu pilsētās.

Šogad Betlēmē Miera uguni iededza Austrijas skauts Ticiāns.

Betlēmes Miera uguns atgādina par miera vēsti, kas cilvēcei tika pasludināta Betlēmē, kad pasaulē nāca Jēzus Kristus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!