Austrālijas pilsētā Kanberā (Canberra) 27. novembrī iedegta Ziemassvētku eglīte ar visvairāk gaismiņu virtenēm pasaulē – to apstiprināja arī pieaicinātie Ginesa rekordu grāmatas novērotāji. Iepriekšējais garākās eglīšu virtenes rekords piederēja "Universal Studios Japan", kas atrodas Osakā, Japānā, vēsta Reuters.

Iespaidīgo un krāšņo eglīti uzstādīja pēc uzņēmēja Deivida Ričardsa (David Richards) iniciatīvas. Lai spožo egli iedegtu un uz tērauda konstrukcijām visu nostiprinātu, talkā tika aicināti brīvprātīgie, elektriķi, metinātāji, namdari, mūrnieki un citi palīgi, kā rezultātā 22 metrus augstajā eglē iedegās 518 838 gaismiņu. Austrāļi krietni pārspēja japāņu rekordu, kas iepriekš bija 374 280 gaismiņas 36 metrus augstai eglei.

Pašā egles galotnē mirdz zvaigzne, kas ir 1,5 metrus liela un kurā deg 12 tūkstoši gaismas lodīšu.

"Ginesa pasaules rekorda" pārstāvji ieradās uz egles iedegšanu, lai izlemtu, vai rekords sasniegts vai nē. Egles sponsors un idejas autors to radījis, lai vāktu ziedojumus Kanberas mazuļu pēkšņās nāves sindroma fondam "SIDS and Kids". Cēlā mērķa vārdā izveidotā egle nu var lepoties, jo tai oficiāli ir visvairāk gaismiņu pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!