Ja šķita, ka Rīgas ielās ir jau gana daudz mirguļojošu lampiņu un Ziemassvētku dekorāciju, tad salīdzinot ar Austrāliju, mēs neesam ne tuvu tam. Austrālijas galvaspilsētā Kanberā 27. novembra pievakarē tika uzstādīts Ginesa pasaules rekords ar vairāk nekā miljons lampiņu iedegšanu, radot vērienīgas ovācijas un neviltotu prieku vietējo iedzīvotāju sejās.

Kā vēsta All Over Press, pie rekorda uzstādīšanas strādājis vērienīgs pulks arhitektu, dizaineru, būvinženieru un plānotāju, lai radītu 120 km garu lampiņu virteni un krāšņus attēlojumus no tā. Projekta ideja balstās uz vietējo tradicionālajām ģimenes aktivitātēm. "Nespēju iedomāties neko labāku kā bērnus varētu iepriecināt. Ziemassvētku lampiņu izstarotā gaisma apvieno ģimenes, padara cilvēkus priecīgākus, smaidīgākus, un tas arī ir iemesls tam, kāpēc nolēmām iepriecināt ar tik vērienīgu lampiņu iedegšanu,'' stāsta galvenais instalāciju koordinators Deivids Ričards.

Ginesa rekordu vēsture liecina, ka Deivids jau pagājušajā gadā izrotājis savu ģimenes māju ar 502 165 Ziemassvētku lampiņām, pārspējot 2011. gadā uzstādīto rekordu. Taču nupat uzstādītais rekords ne tikai iepriecina cilvēkus, bet arī palīdz piesaistīt naudu labdarības akcijā par ģimenēm, kas cietušas ar pēkšņu bērnu nāvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!