Foto: Publicitātes foto

Ziemassvētku brīnums ienācis arī Viļņā. Laukumos parādījušās košas un neparastas egles, bet tirdziņos jau kūp karstvīns. Vecpilsētā izveidota Ziemassvētku pilsēta – tur sastopams gan Ziemassvētku vecītis, gan Trīs gudrie, un arī elfi, kas traucas garām vilcieniņā.

Kā vēsta Viļņas tūrisma portāls, Ziemassvētkos pilsētā izklaides atradīs visa ģimene.

Laukumā pie Viļņas katedrāles jau kopš 27. novembra mirdz galvenā pilsētas eglīte, kas šogad ir īpaša. Tā pārvērtusies par "Ziemassvētku pasaku namu". Tās vēstījums ir "Viena pasaule, vienas mājas", teikts Vilnius-tourism.lt.

Foto: Publicitātes foto

Tās iekšienē tiešām ir telpas, kur bērni var noklausīties Ziemassvētku stāstus, ko lasa slaveni lietuvieši.

25 metrus augstā egles konstrukcija no ārpuses ir klāta ar egļu zariem, bet logus un balkoniņus veido metru augstas laternas. Eglē ir 50 tūkstoši lampiņu un 3200 metru gara LED gaismiņu virtene.

Tā būs apskatāma līdz 6. janvārim.


Svētku laikā Katedrāles laukumā darbojas arī svētku ciems, kur var gan iegādāties dāvanas, gan nobaudīt lietuviešu gardumus, ko ierasts celt galdā svētkos.

No 10. līdz 31. decembrim pie Viļņas Rātsnama darbosies īpašs Ziemassvētku eglītes labirints. Tā garums ir vesels kilometrs, un labirintegli rotā dažādas gaismiņas, kā arī interaktīvas 3D animācijas, skan mūzika un labirinta iekšienē ir iespēja ielūkoties Ziemassvētku burvju spogulī, kā arī doties cauri Ziemassvētku mežam.

Labirints darbojas katru dienu no pulksten 16 līdz 22.

Foto: Publicitātes foto

Tie, kas uz Viļņu dosies svinēt Ziemassvētkus, 24. decembrī pulksten 21.00 var apmeklēt Viļņas majestātiski balto katedrāli – tur notiks Ziemassvētku svinīgā pusnakts mese.

Bet tiem, kam patīk izlocīt kājas arī ziemā, vērts pieteikties 27. decembrī paredzētajam 40. Ziemas maratonam. Tas sāksies Vinco Kudirkos laukumā.

Protams, laba ideja ir arī sagaidīt Jauno gadu Viļņā – 31. decembrī pie Viļņas katedrāles paredzētas plašas svinības un arī uguņošana pusnaktī.

Foto: Publicitātes foto

Savukārt 6. janvārī pie katedrāles paredzēta Trīs karaļu parāde Zvaigznes dienai par godu. Šis ir īpašs pasākums, ko vērts redzēt, lai iepazītu katoļticīgās Lietuvas Ziemassvētku svinēšanas tradīcijas. Parāde sāksies pulksten 16.30.

Vairāk par pasākumiem Viļņā Ziemassvētkos lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!