Foto: Publicitātes foto
Ziemassvētku rītā, 24. decembrī, ikvienam interesentam ir iespēja piedalīties bezmaksas maratonā, noskrienot 10 vai 20 kilometru distances. Pasākums ir bez reģistrācijas, bet tikšanās vieta – pie Dailes teātra.

Pasākuma organizatori vēstī – rūpējoties par savu drošību un citu pilsētnieku svētku sajūtu, dalībnieki aicināti ierasties Ziemassvētkiem atbilstošā ekipējumā – cepurēs, šallēs, cimdos, vecīša bārdās vai tērpos. Pirmajiem simts dalībniekiem "Rimi Rīgas maratons" nodrošinās svētku cepures. Skaidrots, ka skrējiens būs neformāls, ievērojot satiksmes noteikumus un skrienot pa ietvēm.

Tradīcija, kas aizsākusies pirms astoņiem gadiem, katru gadu pulcē rekordlielu entuziastu skaitu, kuri ar lielu prieku gatavi izkustēties pirms došanās pie svētku galda. 24. decembra rītā skrējēji uz startu pie Dailes teātra aicināti ierasties pulksten 8, ja plānots skriet 20 kilometru distanci, vai pulksten 9, ja izvēle kritusi par labu 10 kilometriem. Pulksten 8 garās distances skrējēji dosies uz Mežaparku un atpakaļ, lai plkst. 9 paņemtu 10 kilometru skrējējus un otrreiz dotos Mežaparka virzienā.

"Skrējiens notiks jebkuros laika apstākļos. Ja nu snieg? Skrienam! Ja nu līst? Skrienam! Ja nu līst vai snieg un viss ir apledojis? Skrienam! Kā ģērbties? Atkarīgs no laika apstākļiem, bet ar Ziemassvētku cepuri vai bārdu!," informē organizatori.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!