Foto: Kadrs no filmas

Viena no Ziemassvētku gaidīšanas laika lieliskajām nodarbēm, mūsuprāt, ir tematisku filmu skatīšanās, tā īsinot tumšos vakarus darba dienās un izbaudot tik pelnīto un laisko atpūtu brīvdienās, kad noskaņojums mudina vien nodrošināties ar gardām uzkodām, ietīties mīkstā pledā un pagriezties dīvānā uz otriem sāniem. Lūk piedāvājam desmit lieliskas filmas par Ziemassvētkiem, to gaidīšanu vai brīnumiem, kas, ja palūkojamies apkārt, patiesībā notiek ik uz stūra! Lai omulīgi!

Holiday Inn (1942)

Pagājušā gadsimta 40. gadi, Freds Astērs un Bings Krosbijs, Brodvejai raksturīgais dzīvesprieks un nebeidzama svētku sajūta… Filma, kas radīs to gaidīšanas prieku pat tajos, kuri Ziemassvētkus uzlūko ar apbrīnojamu vienaldzību.

Batman Returns (1992)

Lai cik Ziemassvētkiem neatbilstoša sākotnēji arī nešķistu šī filma, Tima Bērtona tumšais humors un teicamā Mišelas Feiferes aktierspēle, kā arī nenoliedzamais Denija de Vito šarms neizskaidrojamā veidā liek aizdomāties par svētkiem un to tuvošanos. Kā nekā, Gotemas pilsētiņa taču vēlējās vien ierastās svinības, nevis kārtējos piedzīvojumus…

A Charlie Brown Christmas (1965)

Tik iemīļotā multfilma vienkāršā, sirsnīgā un nebūt ne apnicīgā veidā attēlo un skaidro Ziemassvētku patieso izcelsmi un to vērtības. Lielisks veids, kā arī svētku sajūtu iepazīstināt arī pašus mazākos!

The Snowman (1982)

Ar Oskara balvu godalgotā multfilma stāsta par kādu puisēnu un viņa celto sniegavīru, kurš neizskaidrojamā kārtā atdzīvojas. Tiesa, ne uz visiem laikiem. Viens no sirsnīgākajiem Ziemassvētku stāstiem, kas ļaus atcerēties arī sevī snaudošo bērna prieku par svētkiem un to tuvošanos.

Elf (2003)

Oriģinālā komēdija iepriecinās arī nīgrākos svētku svinētājus un uzlabos noskaņojumu pat drūmākajā decembra pēcpusdienā. Jāpiebilst, ka stāsts ir pagalam vienkāršs – vīrietis, kuru uzaudzinājuši Ziemassvētku vecīša palīgi, nokļūst mūsdienu Ņujorkā. Kas no tā gaidāms?

Christmas in Connecticut (1945)

Romantisks stāsts par izvēlēm, vientulību, pienākumiem, sapņiem un, protams, mīlestību. Ziemassvētku klasika, ko papildina lieliskās Bārbaras Stenvikas aktierspēle un valdzinājums.

White Christmas (1954)

Mūzikla White Christmas veidotāji tā radīšanā iedvesmojušies no jau minētās Ziemassvētku klasikas – Holiday Inn. Krāšņas svinības, dzīvesprieka eksplozija un brīnumu dzirksteles, kas, pat fonā skanot, sirdī uzplaucēs prieku.

About a Boy (2002)

Šarmantajā Ziemassvētku laika komēdijā rodams atgādinājums par svētku prieku un mazajām dzīves laimītēm ikvienam no mums. Savdabīgs humors, neliela deva ironijas un nepavisam ne pārsaldināts stāsts par svētku brīnumiem, ko atklāj Hjū Grānts.

Remember the Night (1940)

Sirsnīgs mīlas stāsts, kas atgādinās dzīves patiesās vērtības un atgriezīs, iespējams, zudušo ticību tam labajam, kas mīt mūsos. Filma, ko, Ziemassvētkus gaidot, noteikt vērts noskatīties kopā ar mīļoto.

Miracle on the 34th Street (1947)

Vai Ziemassvētku vecītis ir īsts? Vai brīnumi notiek? Cik daudz sirsnības un ikdienai tik nepieciešamā naivuma mūsos palicis? Atbildes uz šiem jautājumiem atradīsi īstenā Ziemassvētku laika meistardarbā – pazīstamajā filmā "Brīnums 34. ielā".

It's a Wonderful Life (1946)

Filma – emocionālais karuselis un Ziemassvētku klasika. Nedaudz vairāk nekā divu stundu garajā klasiskā kino ceļojumā redzama ne vien jauna cilvēka apņēmība, skaists mīlas stāsts, bet arī negaidītais Ziemassvētku brīnums, kuram atkal no jauna noticēt. Džeimsa Stjuarta un melnbaltā kino skaistules Donnas Rīdas saspēle filmā (un kinolente pati) tika novērtēta ar piecām Oskaru nominācijām.

Die Hard (1988)

Stiprā dzimuma pārstāvjiem šī filma, kuras Džons Makleins ir viena no slavenākajām Brūsa Villisa lomām, noteikti ir zināma. Kas padara "Cieto riekstu" par noskatīšanās vērtu tieši Ziemassvētkos? Galvenokārt tas, ka darbība norisinās svētku laikā. Mūsuprāt gan, ir vērts kādam vakaram divvientulībā, kā skatīšanās iespēju piedāvāt šo filmu – asa sižeta filmu klasika, kas nemirst.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!