Foto: Rīgas Kristus evaņģēliski luteriskā draudze/Andrejs Cīrulis
Dziesma, kuru vienmēr izvēlos kā 'savējo', kad mēs kā ģimene pulcējamies pie eglītes, ir 'Es skaistu rozīt' zinu', portālam "Delfi" saka anglikāņu baznīcas Svētā Pestītāja draudzes mācītāja bīskape Jāna Jēruma – Grīnberga. Noslēdzot garīdznieku pārdomu sēriju adventē, "Delfi" piedāvā viņas ieteikto iedvesmai adventes noslēguma svētdienā un gaidāmajos Ziemassvētkos.

Šī - it kā vienkāršā, bet tik ļoti siltā un gaišā - dziesma savieno sevī saviļņojošu, senu melodiju ar vārdiem, kuri izsaka cilvēces ilgas pēc skaistuma un pēc Dieva, norāda mācītāja.

Viens ir Reitera kora dziedājums, trimdā veikts ieraksts, bet otrs, daiļskanīgāks variants, ir "Kings Singers" izpildītais.

Tā sniedzas pāri gadsimtiem, savienojot pravieša Jesajas sapņus ar viduslaiku mistiku, kā arī ar katru cilvēku, kas visā plašajā Dieva pasaulē tos dzied. Katram tas atspoguļo savas ilgas - mums, kas trimdā augām, lūgšanas par to, ka kādreiz varēsim brīvi arī Latvijā dziedāt, vientulim sāpes par pazaudēto, un cerību uz dziedināšanu, topošai mātei - sapņus par bērnu, kas tai zem sirds.

Tā arī, lai mums katram šajos Kristus dzimšanas svētkos sirds un dvēsele no saldas smaržas pilna top, un lai Kristus rozes mums ikvienam uzziedētu.

Novēlu visiem skaistu, miera pilnu un saticīgu Adventa noslēgumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!