Foto: sinnenrausch.blogspot.de
Jau svētdien, 30. novembrī, atzīmēsim pirmo Adventi. Lai gaidīšanas laiku padarītu brīnumaināku, neiztrūkstoša Adventes sastāvdaļa ir īpašie vainagi, kas ir viena no senākajām Ziemassvētku tradīcijām pasaulē.

Aventes vainagi simbolizē mūžību, nemirstību un gaismu, ko demonstrē apļa forma, tradicionāli zaļā krāsa un neiztrūkstošās sveces, kas pa vienai vien tiek aizdegtas četru nedēļu garumā, tuvojoties Ziemassvētkiem.

Tiesa, mūsdienās arvien aktuālākas kļūst dažādas ierasti zaļā skuju vainaga alternatīvas, kas pielāgotas atšķirīgām gaumēm un arī interjera dizainam.

Populāri kļuvuši gan no neordināriem materiāliem darināti Adventes vainagi, gan abstaktākas variācijas, ļaujoties nebeidzamam domu un iztēles lidojumam un vadoties pēc pieejamajiem materiāliem.

Turpinājumā Adventes vainagu idejas, kas, iespējams, noderēs arī tev, lūkojoties pēc iedvesmas, ja vainagu esi nolēmusi gatavot pati.

Jāpiebilst, ka mēs iedvesmojāmies no neskaitāmajām interneta vietnēm, tai skaitā, protamms, Pinterest.com, kur atradīsi miljoniem ideju gan Adventes vainagiem, gan Ziemassvētku dekoriem un dāvanu idejām, gan arī portāla womenandhome.com, kas piedāvā veikalos nopērkamo vainagu apkopojumu. Atliek vien izvēlēties!

Lai izdodas un lai mierpilns šis gaidīšanas laiks!

Tradicionālie skuju vainagi

Ierasti zaļos Adventes vainagus vislabāk ir pīt no egļu zariem, tomēr vari izmantot arī priedi vai kadiķi, kā arī citus mūzzaļus augus un arī sūnas. Ja rokas nav tik veiklas, vispirms iegādājies Adventes vainaga pamatni, ko atradīsi gan tirdzniecības un mājsaimniecības veikalos un cetros, gan būvmateriālu noliktavās. Parasti tās ir dažādu izmēru un darinātas no putoplasta vai salmiem.

Tāpat tev lieti noderēs džutas aukliņa, ar ko glīti nostiprināt zarus, gan čiekuri, kanēļa standziņas, apelsīna miziņas, dažādi kociņi un citi nieciņi no dabiskiem materiāliem, ko vainagam piestiprināt.

Vari izmantot gan līmes pistoli (iesakām izvēlēties mazāka izmēra, lai darbs ritētu vieglāk), gan dekorus vienkārši iespraust vainagā.

Neordināri materiāli un abstraktas idejas

Un kurš ir teicis, ka Adventes vainagam obligāti jābūt zaļam? Vari to gatavot, kā vien vēlies! Izmanto zariņus, klūgas, salmus, koka dēlīšus, egļu mantiņas vai vienkārši saliec sveces parastos spainīšos, kas izklāti ar sūnām. Iespēju ir daudz - atliek vien ļauties izdomai un izvērtēt savas spējas, kā arī pieejamos materiālus, lai, liekot lietā radošo garu, taptu oriģināls un īpaši mīļš Adventes vainags.

Iespēja kombinēt

Ja vēlies ko radošu, reizē saglabājot tradicionālo vainaga gatavošanas pieeju, vari izmantot dabisku izejmateriālu pamatni, ko rotā ar neparastiem akcentiem. Appūt vainagu ar krāsu vai mākslīgo sniegu, izvēlies neparastas formas sveces vai kā citādi padari savu Adventes vainagu neatkārtojamu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!