Foto: DELFI

Pat ja ziema mūs šogad nepriecē ar baltu sniedziņa kārtu, tas nav iemesls, kāpēc neielaist sirdī Ziemassvētku sajūtu un neļauties garām pastaigām tepat, pa Rīgas centru un Vecrīgu. Sākot jau ar Centrālās stacijas laukumu, dodoties Vecrīgas virzienā – visur mirdz lampiņu virtenes, rotājumi un eglītes. Ziemassvētku noskaņas pilsētā notvēris DELFI fotoredaktors Kārlis Dambrāns.

Veroties uz Vecrīgas panorāmu no Pārdaugavas puses, miljoniem gaismiņu centru padara vēl spožāku un pamanāmāku. Īpaši burvīgi izskatās izgaismotais gājēju celiņš 13. janvāra ielā, kur starp kokiem iekarinātas debesu zvaigznītes gaismu virteņu formā. Bet visu pilsētu pārņēmušas dažādas mākslinieku veidotas eglīšu instalācijas, kas ir daļa no festivāla "Ziemassvētku egļu ceļš".

Foto: DELFI

Bet, ja pie sirds iet garas pastaigas cauri Rīgas parkiem, Ziemassvētku sajūtu pavisam noteikti var noķert Bastejkalnā un tā apkārtnē. Tur ganās spoži brieži un kokus pārņēmuši rotājumi. Bet maģisku sajūtu noķert var alejā pie Esplanādes Brīvības bulvārī, kur piesēst un vērot zaļas gaismu spēles. Virtuālā pastaigā pa Rīgu vari doties jau tagad!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!