Gaidot Ziemassvētkus, arvien vairāk rodas vēlme izveidot pašu rokām darinātas lietas, it īpaši, ja to var darīt kopā ar bērniem. Māksliniece Maija Graudiņa vienā no Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņa "Tima Minta Ziemas Piens" bezmaksas radošajām meistarklasēm parādīja, kā izveidot Ziemassvētku zaķīti, kas piešķirs košu dzirksti ikvienai Ziemassvētku eglītei vai bērnistabai.

Radošajā namiņā Doma laukumā decembrī notiks bezmaksas kultūras programma – otrdienu un trešdienu vakaros no pulksten 18 līdz 20 notiks radošās meistardarbnīcas mākslinieku vadībā, bet ceturtdienās – akustiskie koncerti. Tāpēc Ziemassvētku zaķīšu veidošanā savu roku var ietrenēt ikviens, pie reizes apgūstot taisīt arī citus interesantus rotājumus.

Nepieciešamie materiāli:

  • Košas un stingras kartona sloksnes;
  • Kreppapīrs;
  • Lentīte;
  • Šķēres;
  • Zīmulis un dzēšgumija.

1. Zaķīša radīšanai izvēlies stingrāku papīru, kreppapīru un lentīti košos toņos, lai zaķītis izdodas "stilīgs" (1. attēls).

2. Vispirms uzzīmē šablonu – zaķi dancotāju. Svarīgākā detaļa ir svārku daļa, jo uz to turēsies greznie bruncīši, kurus mēs gatavosim vēlāk. Šablonu izgriez un turpmāk varēsi lietot pēc vajadzības. (2. un 3. attēls).

3. Lai svārciņi sanāktu kupli, saliec kopā trīs loksnes kreppapīra (4. attēls).

4. Saloki trijstūrītī un nogriez vēlamajā svārciņu garumā (5., 6. un 7. attēls).

5. Uzzīmē līnijas, kuras izgriežot veidosies svārciņu musturs (8. un 9. attēls).

Ziemassvētku zaķītis ir gatavs lietošanai!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!