Foto: Shutterstock

Vai esi iedomājies, ka Ziemassvētku eglītes vai jebkura cita rotājuma dekoriem par pamatu var izmantot kaltētas apelsīnu, citronu, greipfrūtu un mandarīnu šķēlītes? Tās ne tikai brīnišķīgi izskatās, bet kaltēšanas procesā arī piepilda telpu ar mājīgu aromātu. Aromātiskās šķēlītes vari pielīmēt pie dekorācijām, rotāt ar tām galdu, iekārt eglītē vai vienkārši izkārtot uz plaukta līdzās svecēm.

Lai pagatavotu kaltēto augļu dekorus, tev būs nepieciešams:

  • 1 apelsīns
  • 1 citrons
  • 1-2 mandarīni
  • 1 greipfrūts
  • 1 ēd.k. cukura
  • zelta vai sudraba krāsas aerosols
  • lentīte

Citrusaugļus sagriez pēc iespējas plānākās šķēlītēs, pārkaisi ar cukuru un liec uz cepeškrāsns pannas, kas izklāta ar cepamo papīru.

Liec pannu cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 100-110 grādiem, un kaltē, līdz šķēlītes kļuvušas sausas un kraukšķīgas. Ja esi bruņojies ar pacietību, tad sagrieztās šķēlītes vari kaltēt arī uz radiatoriem vai kamīna un krāsns malas.

Kad šķēlītes ir izkaltušas, vari tās nopūst ar krāsu, tad rotājumi kļūs greznāki.

Pēc tam izkaltētajās citrusu šķēlītēs var izdurt caurumiņus un ievērt skaistu lentīti un sasiet tās galu cilpā. Tā citrusu šķēlītes varēsi iekārt Ziemassvētku eglītē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!