Foto: Shutterstock
Svētku laikā katram mājās glabājas kāda gaismiņu virtene, kas vai nu tiek iekārta eglē, izkarināta uz palodzes, gar kamīna malu vai aptīta ap gultas rāmi. Bet vai esi iedomājies par šo virteņu papildināšanu, lai padarītu tās oriģinālākas un atšķirīgākas nu tām, kas ir sastopamas katra mājās? Iedvesmojies un ietērp savas virtenes!

Papīru papildinājums

Viens no oriģinālajiem virteņu ietērpšanas veidiem ir dažādu papīru izmantošana. Ar papīru palīdzību romantiskās gaismiņas tiks padarītas vēl romantiskākas, un tam par pamatu vari izmantot klasiski sniegbalto papīru, cepamo papīru gan brūnā, gan baltā krāsā vai jebkuru citu, kas ļaus gaismai būt redzamai. Sagriez papīru nelielos gabalos, kas palīdzēs tos aptīt ap virteņu gaismiņām, un izskatīsies kā tūtiņas ar gaismiņu vidū. Virteņu ietērpšanā par papīru vari izmantot arī mežģīņu paliktņus, kas tiek izmantoti kafejnīcās krūzīšu servēšanā – tie izskatīsies ļoti grezni un romantiski.

Auduma strēmelītes

Ņemot talkā auduma lentītes, ierasto gaismiņu virteni var pārvērst līdz nepazīšanai. Apsienot lentītes ap gaismekļiem dažādos attālumos, tiks radīts rotaļīgs noformējums, kas labpatiks dažādām gaumēm, ja vien būs izvēlēta tīkamākā lentīte. Šādā paņēmienā var izmantot gan dažādu krāsu, gan arī rakstu lentītes, taču, jo tās būs cietāka un stingrāka materiāla, jo labāk tās saturēs formu. Gan floristikas, gan audumu veikalos piedāvājums ir visai plašs, tāpēc piemērotāko izvēli spēs atrast katrs.

Tilla pieskāriens

To, ka tilla audums spēj darīt brīnumus, mēs zinām no tā, cik skaisti tas izskatās svārku izpildījumā, turklāt, tie piestāv gan mazajām princesēm, gan pieaugušām sievietēm, kas garderobē vēlas ieviest rotaļīgumu. Bet šajā reizē tills var būt lielisks papildinājums lampiņu virtenēm, sagriežot to strēmelēs un sasienot kā bantītes, vai līdzīgi kā ar papīru, aptinot ap gaismiņām. Sarežģītāks, bet ne mazāk efektīvs paņēmiens būs izveidot spurainus tilla pušķīšus, piešūt pie kāda biezāka striķīša, lai pēc tam tos varētu iesiet virtenē. Jo blīvāk vienu pie otra piestiprināsi tilla pušķus, jo greznāk tie izskatīsies virtenē.

Ar tilla auduma palīdzību virtenēm tiks piešķirts brīnumains maiguma pieskāriens, jo auduma gaisīgums un maigais tonis (ja tādu izvēlēsies) jo īpaši piestāvēs šim svētku laikam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!