Foto: Shutterstock

Šonedēļ Adventes vainagā tiks iedegta jau trešā svece, atgādinot, ka gada skaistākie svētki vairs nav aiz kalniem. Lai ar vienkāršiem un mūsdienīgiem interjera elementiem telpā ienestu gaismu un tuvojošos svētku sajūtu, Samsung Electronics eksperti un "Cherry picking Deco" radošā direktore Līva Vīgante dalās padomos īstās atmosfēras radīšanā.

Šīs sezonas aktuālo krāsu kombinācijas

Interjera dizaineri par šīs ziemas top krāsu savienojumiem nosaukuši divus: viena no tām ir melnās, zelta un baltās kombinācija, savukārt otra – pelēkās, tumši zilās un baltās krāsas saspēle. Īpaši izcelsies arī spīdīgie un kapara toņi, kas kombinācijā ar pieklusinātākām krāsām ierastajos interjera elementos – lustrās, spilvenos, fotogrāfiju rāmīšos, traukos, krūžu paliktņos, paklājos un citos – var panākt gaumīgu un svētku sajūtu raisošu vidi.

Faktūras un audumi mājīgumam

"Cherry picking Deco" radošā direktore Līva Vīgante atklāj, ka rudens drēgnajos vakaros omulīgumu radīs dažādā veidā izmantoti lielie, biezie adījumi, mīksta trikotāža un dabīgā āda. "Ļoti siltas svētku sajūtas veido arī pašdarināti svētku dekori – vainagi no sūnām, zariem, čiekuriem, eikaliptu un melleņu mētrām, nestandarta egles, kas veidotas no izlocīta metāla rāmja, koka dēlīšiem, papīra ruļļiem un iemīļotākajām aizvadītā gada fotogrāfijām, arī no salmiem un skaliem veidoti puzuri," atklāj L. Vīgante.

Mūzika – neredzamā telpas gaisotnes veidotāja

Vēloties telpā radīt īpašu sajūtu gammu, par svarīgu faktoru kļūst arī skaņa. Noskaņojuma veidošanai iesakām izvēlēties akustiskās Ziemassvētku dziesmu versijas vai instrumentālās mūzikas skaņdarbus. "Plašais mūzikas atskaņotāju klāsts ierīci ļauj izvēlēties ne tikai pēc tehniskajiem parametriem, bet arī no dizaina viedokļa, tā pieskaņojot to savas mājas interjeram," saka Kaspars Neilands, Samsung Electronics Baltics produktu eksperts. Uzņēmums radījis īpaša dizaina Samsung "Wireless Audio-360" skaļruni, kas ideāli piemērots Ziemassvētku dziesmu atskaņošanai mājās. "Faberžē olai līdzīgā forma un vienmērīgais 360 grādu skanējums ļauj ar skaistākajām svētku melodijām piepildīt visu telpu," tā K. Neilands. Bet līdzīgu efektu var panākt, saslēdzot vairākus mājās esošos skaļruņus vienā sistēmā.

Smarža svētku gaidīšanas atmosfērai

Mājīguma receptē noteikti ietilpst arī smarža. Atmosfēras veidotāja L. Vīgante telpas aromātu iesaka veidot ar dabīgajiem smaržu avotiem – apelsīniem, mandarīniem, ingveru, kadiķu, priežu vai egļu zariņiem un dažādām garšvielām, piemēram, kanēli, kardamonu, krustnagliņām, muskatriekstu. Abu kombinācija radīs tikai ziemas saulgriežiem raksturīgo intīmo gaisotni.

Paša veidoti gaismas avoti pret tumsu

"Šobrīd ir arī gaismas objektu, lampiņu un virteņu uzvaras gājiens, kas dažādās formās un gaismas atdeves variācijās piešķir īpašu atmosfēru. Čaklākie var eksperimentēt un gaismekļus radīt paši, taču vienmēr jāatceras par drošību," stāsta Līva un kā piemēru min burciņu pārveidošanu par svečturiem. Tās var rotāt ar interjeram pieskaņotām lentītēm, spīdumiem vai mežģīnēm. Svētkus gaidot, noteikti vērts pamēģināt sveču liešanu arī savām rokām. To iespējams apgūt gan dažādās meistarklasēs, gan izmantojot speciālos sveču liešanas komplektus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!