Foto: Shutterstock

"Latvijas Pasts" kā Ziemassvētku vecīša īpašais draugs aicina ikvienu bērnu rakstīt un nosūtīt vēstuli Ziemassvētku vecītim. Savukārt bērnu vecāki tiek aicināti pārliecināties, ka uz vēstules norādīta precīza Ziemassvētku vecīša adrese, sūtītāja adrese un uzlīmēta atbilstoša nomināla pastmarka.

Latvijas Ziemassvētku vecītis dzīvo Rūķupē, Pāvilostas novadā. 'Latvijas Pasts' Ziemassvētku vecīša pastkastītē nogādā viņam adresētās vēstules. Arī visas atbildes, ko Ziemassvētku vecītis bērniem rakstīs – 'Latvijas Pasts' nogādās adresātiem, ja vien būs norādīta precīza sūtītāja adrese.

Tāpat arī uzņēmums atbalsta Rūķupes akciju "Piepildīsim Lielo dāvanu maisu", kuras laikā ikviens - gan skolas, gan bērnudārzi, gan katrs individuāli – tiek aicināts sagatavot dāvanas tiem, kuriem Ziemassvētku prieks nebūs tik košs, kā gribētos.

Ar "Latvijas Pasta" starpniecību, Ziemassvētku vecītis Rūķupē līdz šim ir saņēmis 65 vēstules, kuru starpā ir pat vēstules no Ukrainas un Portugāles, bet vairums – no Latvijas. Ziemassvētku vecītis ir atbildējis jau uz 36 vēstulēm un sagatavojis arī pastkartes, kuras piegādās uzņēmuma pastnieki.

Vienkāršu vēstuli Ziemassvētku vecītim Latvijā iespējams nosūtīt, izmantojot pastmarku ar nominālvērtību 0,50 eiro centi, Santa Klausam Somijā – ar nominālvērtību 0,71 eiro cents, bet Salatēvam Krievijā – ar nominālvērtību 0,85 eiro centi.

Lai vēstule veiksmīgi sasniegtu adresātu, ir svarīgi norādīt precīzu Ziemassvētku vecīša adresi, uzlīmēt atbilstoša nomināla pastmarkas, kā arī uzrakstīt sūtītāja adresi. Atgādinām, ka neprecīza un nepareiza adrese var būt iemesls ne tikai ilgai vēstules ceļošanai, bet arī sūtījuma nenonākšanai līdz adresātam.

Ziemassvētku vecīša adrese:
Ziemassvētku vecītis Rūķupē
Ziemupes pasts,
Vērgales pagasts,
Pāvilostas novads,
Latvija
LV-3463
Santa Klausa adrese:
Santa Claus
Arctic Circle
96930
Rovaniemi
Finland
Salatēva adrese:
162390
Россия
Вологодская область
Город Великий Устюг
Дом Деда Мороза

Ikviens tiek aicināts apskatīt Rūķupi, iepazīties ar Rūķiem un ciemoties pie Ziemassvētku vecīša. Vairāk informācijas par Rūķupes Ziemassvētku biroju atradīsiet: http://www.ziemupe.ciemos.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!