Foto: LETA

Gluži nemanot, jau pienākusi trešā Advente. Svētku vainagā iedegta trešā - pirmspēdējā svecīte, un gaidīšanas laiks pavisam drīz būs galā. Šoreiz, turpinot mūsu tematisko rakstu sēriju, uz sarunu aicināju Lindu Abu Meri, kura aicina svētku sajūtu katram meklēt pašam, nevis gaidīt to pienākam.

"Gaišu un priecīgu Ziemassvētku atmiņu no bērnības man nav, jo Padomju varas laikā šo svētku diemžēl nebija. Tomē nu gan Adventes, gan Ziemassvētku gaidīšanas laiku ar prieku izbaudu, svētku sajūtu uzmeklējot pati," stāsta Linda.

"Lai gan ārā laiks ir pelēks un drūms, nebūt nerosinot Ziemassvētkiem raksturīgo brīnumaino noskaņu, ikdienas mazie prieciņi un jaukās lietas to padara gaišu, neraugoties uz laikapstākļiem aiz loga.

Piemēram, esmu saņēmusi jau pirmo Ziemassvētku apsveikumu, savukārt pāris dienas atpakaļ, ieejot "Laimas" kioskā, lai paņemtu vēstulīti, kurā trūcīgo ģimeņu bērni atklājuši savas vēlmes Ziemassvētku vecītim, mani sagaidīja patīkams pārsteigums. Izrādījās, vēstulīšu vairs nav - cilvēki tās visas ir paņēmuši, tā izrādot patiešām apsveicamu atsaucību un rūpes par tiem, kam palīdzība ir vajadzīga visvairāk! Tas liek smaidīt, jo, acīmredzot, šai pasaulē vēl notiek arī labas lietas."

Gaidot Ziemassvētkus, īpašo noskaņu nerūkst arī eksministres mājās. Ar bērniem tiek darinātas dāvanas, iedegtas sveces un izbaudīts tik vienkāršais, tomēr nenovērtējamais kopā būšanas prieks.

"Šos svētkus gaidām un svinam tradicionāli. Cepam piparkūkas un priecājamies par visur sadegtajām gaismiņām. Adventes laikā cenšamies būt pēc iespējas vairāk kopā. Tā ir šo svētku galvenā vērtība un nozīme, ko cilvēki, manuprāt, sāk arvien vairāk apzināties.

Arī mēs Ziemassvētkus svinam tikai un vienīgi ģimenes lokā. Esmu patiešām priecīga un lepna par tradīciju, ko mums izdevies ieviest. Kādā no Ziemassvētku dienām pie mums ik gadu ciemos aicinām bērnu krustvecākus, un tā ir neiztrūkstoša svētku sastāvdaļa jau 15 gadu garumā," priecājas Linda.

Taujāta par vēlējumu mūsu lasītājiem Adventes un Ziemassvētku laikā, Abu Meri aicina ikvienu censties pēc iespējas vairāk būt cilvēkos un noskaņot sevi pozitīvi.

"Smaids patiešām rada smaidu - par to esmu pārliecinājusies ikdienā. Tieši tāpēc to arī novēlu - mazāk gausties un vairāk koncentrēties uz labajām lietām, kas ar un ap mums notiek. Tad arī radīsies svētku sajūta jeb, precīzāk, ceļu pie tās atradīsim paši - radot emocijas, nevis gaidot tās vienkārši atnākam," rezumē Linda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!