Foto: RIA Novosti/Scanpix
Matemātiķis Gordons Hanters no Kingstonas universitātes izstrādājis instrukciju, pēc kuras vadoties iespējams saprast, kāda Ziemassvētku eglīte nepieciešama katram pircējam. Lai atrastu savu ideālo egli, nepieciešams atbildēt uz dažiem jautājumiem.

Testa jautājumu publicēti vietnē "Phys.org" un pirmais jautājums veltīts tam, lai noskaidrotu, kādu egli meklē potenciālais pircējs - īstu vai mākslīgu. Gadījumā, ja atbilde uz jautājumu "vai jūs labprātāk izvēlētos īstu eglīti?" ir noliedzoša, tests beidzas - par ideālu svētku kociņu tādā gadījumā kļūst mākslīga eglīte.

Savukārt, ja pircējs vēlas svētkos māju rotāt ar īstu egli, viņš nonāk pie nākamā jautājuma, kas saistīts ar eglītes vizuālo veidolu.

Otrajā ideālās egles izvēles etapā testa autors piedāvā atbildēt, vai potenciālajam pircējam patīk lieli un kupli koki. Gadījumā, ja atbilde ir "nē", šādam pircējam ideālas būs eglītes ar maigām skujām un citrusaugļu aromātu. Bet pozitīva atbilde paredz nākamo jautājumu: "Vai jūs vēlētos, lai jūsu eglīte smaržo pēc Ziemassvētkiem?".

Ja atbilde būs noliedzoša, tad tiek rekomendēts iegādāties Nordmaņa egli, kas tiek dēvēta par labāko kociņu ģimenes svētkiem. Gadījumā, ja atbilde ir apstiprinoša, tad jāatbild uz nākamo jautājumu, kas saistīts ar potenciālās eglītes rotāšanu - "vai jums patīk, ja egle ir izrotāta no lejas līdz pat galotnei?". Ja atbilde ir "nē", tiek ieteikts iegādāties visparastāko eglīti.

Šī koka aprakstā teikts, ka tas ir tradicionālākais variants, kurš patiks gan konservatīvajiem, gan perfekcionistiem.

Tomēr gadījumā, ja potenciālais egles pircējs kāro intensīvi rotāt savu kociņu, zinātnieks iesaka Picea pungens - īpaši kuplu egli, kuru var izrotāt kā vien tīk.

Matemātiķis paudis cerību, ka viņa izstrādātais tests palīdzēs ļaudīm bez grūtībām atrast savu ideālo svētku kociņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!