Foto: Shutterstock
Visbiežāk jau pēdējais brīdis dāvanas saiņošanai piespiež būt tradicionāliem, taču dažreiz pat ar ierastākajiem iesaiņojumiem var padarīt dāvanas saiņošanu īpašu, lai arī rezultāts būtu interesantāks. Dāvanas iesaiņojums nav paredzēts tikai tam, lai nebūtu redzams dāvanas saturs. Dāvanas iesaiņojums ir daļa no dāvanas, tāpēc ir vērts ieguldīt nedaudz radošuma un čaklās rokas, lai tas taptu tikpat skaists, kā pati dāvana.

Papīrs citiem nolūkiem

Foto: Shutterstock

Lai arī veikalu plauktos ir ļoti dažāds dāvanu iesaiņojumu piedāvājums, saiņošanas procesā vari izmantot arī neparastākus risinājumus, piemēram, cepamo papīru un ietinamo papīru, ko ierasts sastapt ziedu salonos. Tā kā šie abu veidu papīra materiāli ir pieejami gan brūnā, gan baltā krāsā, var izvēlēties atbilstošāku toni. Iegādājoties vienu šādu papīra rulli, noteikti tiks iztērēts daudz mazāk, nekā par pieciem atšķirīgiem dāvanu papīriem. Lai iesaiņojumu padarītu vēl oriģinālāku, uz brūnās krāsas papīra vari uzzīmēt baltas pumpas, ornamentus, vai kādu zīmējumu ar šķidrā korektora palīdzību. Arī bez apgleznošanas iesaiņojumu var padarīt interesantāku ar lentes vai bantes izmantošanu.

Dabiskie dekori

Foto: Shutterstock

Ja apnicīgas kļuvušas vienveidīgās lentes un bantes, dāvanas iesaiņošanā vari izmantot arī lina diegu, dziju, sizalu vai kādu citu dabiska materiāla stingru diegu vai striķi. Ja papīrs izmantots lakoniskos toņos, arī tāds pats diegs itin labi piestāvēs. Lai dāvanas iesaiņojums būtu vēl oriģinālāks, izmanto kādu dabisko materiālu noformējuma papildināšanā, piemēram, kadiķa zaru, iekarinātus čiekurus vai kanēļa standziņas. Tas ne tikai izskatīsies skaisti un oriģināli, bet arī radīs iespaidu par centību un īpašām domām par dāvanas saņēmēju.

Foto papildinājums

Foto: Shutterstock

Minimālistisku dāvanas iesaiņojumu oriģinālu var papildināt drukātas fotogrāfijas, tādā veidā arī dāvanas saņēmējs iegūto noteikti rokās paturēs ilgāk vēl neizsaiņotu. Starp citu, šo ideju var izmantot arī par dāvanas saņēmēja atpazīšanas zīmi. Izdrukā dāvanas saņēmēja fotogrāfiju un uzlīmē to uz dāvanas iesaiņojuma – tas būs patīkams un negaidīts pārsteigums, turklāt bildi var pēc tam saglabāt un ievietot kādā foto rāmī.

Drukātie papīri

Foto: Shutterstock

Ja dāvanas saiņošanā esi nolēmis izmantot veikalā iegādātu papīru, tad izvēlies neparastākas drukas izvēli, kas varētu neatkārtoties. Piemēram, papīrs ar nošu motīviem, pasaules kartes ilustrāciju, teksta druku, kas atgādinās grāmatu, un citus oriģinālus iesaiņošanas papīrus. Lai šo saiņošanas izvēli padarītu oriģinālāku, izvēlies interesantus dekoratīvos papildinājumus – greznas lentes, smalku mežģīņu trafaretus, papīra rotājumus ziemeļbrieža, sniegpārslas vai eglītes formā, vai kādu svētku motīva piespraudi.

Dāvana maisiņā

Foto: Shutterstock

Ja dāvanas iesaiņošanai neder ietinamais papīrs, bet nepieciešams maisiņš, arī to var padarīt skaistāk pasniedzamu. Lai šādas dāvanas atvēršanas prieks būtu ilgāks par tūlītēju skatienu no augšas maisiņā, izmanto kādu dekoratīvu aizsiešanas metodi – ar lentēm, diegiem vai aizlīmēšanu pavisam. Tanī pat laikā, izmantojot maisiņa pasniegšanu, vari pašu iesaiņojumu izdaiļot ar jebkuru iepriekš minēto ideju, bet lai dāvana nebūtu uzreiz ieraugāma, virs tās vari ielikt saburzītu zīdpapīru, papīra strēmeles vai pat mazas konfektes.

Video pamācība

Foto: PantherMedia/Scanpix

Ja dāvanu saiņošana nav process, kas padodas vislabāk, piedāvājam noskatīties šos pamācošos video, kā iesaiņot dāvanu ar papīra palīdzību, un kā pašam izveidot neparastu dāvanu maisiņu.

Video pamācība dāvanas saiņošanai ar ietinamo papīru:
Video pamācība dāvanu maisiņa izveidē:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!