Foto: Shutterstock

Kad visas dāvanas ir iegādātas un šķiet, ka miers ir iestājies, pēkšņi ierodas apjausma par kolēģu apdāvināšanu. Pēdējā darba dienā pirms svētkiem arī kolēģus gribas iepriecināt, lai svētku sajūta būtu vēl lielāka, taču ko uzdāvināt kolēģiem, kurus nav paspēts iepazīt tik labi kā draugus un ģimenes locekļus?

Saldās dāvanas

Ar saldumiem, šķiet, nekad nevar nošaut greizi. Saldumi garšo visiem, un par tiem priecājas visi, tāpēc šī varētu būt stabila izvēle dāvanu izvēlē kolēģiem. Ja izvēlies šo variantu, nevajadzētu aprobežoties ar klasisko konfekšu kasti, bet ielūkoties veikala īpašajos stendos, kur meklējami dažādi Latvijā ražoti gardumi ļoti interesantās interpretācijās. Par kaut kā jauna un neparasta baudīšanu, kolēģi noteikti priecāsies, tāpēc pievērs uzmanību pašmāju gardumu klāstam, kur var atrast sukādes, šokolādi, augļus šokolādē, dažādu cepumu izlases, riekstus medū, ievārījumi un citas saldas delikateses.

Ēst gatavotājiem

Ja esi pārliecināts, ka kolēģis labprāt gatavo mājās ēdienu, bet nezini ne iecienītākos ēdienus, ne priekšmetus, kas varētu būt nepieciešami virtuves zonai, risinājums var būt garšvielu izlase. Garšvielas nekad nevar būt par daudz un tās vienmēr ir nepieciešamas, tāpēc, izvēloties eksotiskākus un neparastākus garšvielu maisījumus, virtuves saimnieks noteikti priecāsies par jauno papildinājumu, īpaši tad, ja tas būs kas jauns. Izvēlies neparastas garšas – kariju, čili, piparkūku un karstvīna garšvielu maisījumu, vaniļas cukuru, jūras sāls un kāda garšauga savienojumu dzirnaviņās, safrānu, dabīgo kakao, muskatriekstus un dažādus garšvielu maisījumus, ko izmantot vēdera lutināšanai. Arī kvalitatīva augstākā spieduma olīveļļa noderēs katram ēst gatavotājam, un tā kā sortimentā ir olīveļļas ar dažādu garšvielu piedevām, tas var būt lielisks apvienojums dāvanai.

Kino

Kurš gan negribētu biežāk apmeklēt kinoteātri, lai noskatītos jaunākos filmu seansus, kuros var lieliski atslēgties no ikdienas problēmām, tāpēc dāvanu karte vai abonements uz kādu kinoteātri būs atbilstoša izvēle, pat nezinot filmu žanru gaumi dāvanas saņēmējam. Kino patīk visiem, un ar šādu dāvanu būs grūti kļūdieties, jo filmas izvēle jau paliks saņēmēja ziņā.

Ideju ķērājs

Ja tavs kolēģis ir apveltīts ar radošu darba pienākumu pildīšanu, tad šādiem cilvēkiem itin bieži noder iespēja kaut kur piefiksēt savas domas. Lai spožākās idejas nekur nepazustu, uzdāvini kolēģim skaistu pierakstu kladi, kur šos pierakstus veikt ikdienas dinamiskajā dunā. Tā kā šobrīd latviešu mākslinieku veikalos un stendos ir visdažādākie piedāvājumi šādām nepieciešamībām, tad arī izvēli var atrast radošos un interesantos izpildījumos. Sievietēm noteikti patiks izteiksmīga un oriģināla dizaina noformējums, taču vīriešim atbilstošāki būs lakoniskāki pierakstu bloki, taču ar ērtu un praktisku izmantošanu.

Galda spēle

Tā kā galda spēles šobrīd atgūst savu pieprasījumu un aktualitāti, tā var būt arī laba ideja dāvanai kolēģim. Pat tad, ja nezini, kādas spēles kolēģim patīk spēlēt, var atrast kādu, kas atbilst visu gaumei, piemēram, atjautības, vārdu minēšanas un zināšanu atsvaidzināšanas spēles. Turklāt, šādas dāvanas pasniegšanā vari ierosināt noorganizēt kolektīvam spēļu vakaru, kurā kolēģis varēs iepazīstināt ar savas saņemtās spēles noteikumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!