- Lai nākamajā rītā justos labāk, lieto dzērienus, kas ir gaišākā krāsā – piemēram, vodku, baltvīnu, džinu vai sidru. Tumšas krāsas alkohols – piemēram, sarkanvīns un viskijs – satur vielas, kas rada vairāk blakusproduktu, alkoholam pārstrādājoties, un, jo vairāk to, jo spēcīgākas var būt paģiras.
- Lai nerastos nelabums, seko sen zināmajam padomam – vienā vakarā nedzer dažādus alkoholiskos dzērienus. Jo lielāks būs to "kokteilis", jo spēcīgāku nelabumu jutīsi nākamajā rītā!
- Jo gāzētāks ir dzēriens, jo ātrāk tas nonāk asinsritē un, attiecīgi, apreibina. Ja dzer šampanieti vai alu, baudi dzērienu lēnām, tā novēršot nevajadzīgu reiboni. Tāpat ieteicams izvairīties no dzēriena baudīšanas caur salmiņu, iesaka eksperti.
- Pirms alkohola lietošanas vēlams kārtīgi paēst, taču izvairies no ļoti sāļiem vai trekniem produktiem, kas var izraisīt sliktu dūšu, kuņģī nonākot alkoholam.
- Alkohols rada elektrolītu iztrūkumu organismā, kas savukārt izraisa galvassāpes. Novērs to, dzerot pietiekami daudz ūdens svinību laikā un tā mazinot organisma atūdeņošanos.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit