Foto: Shutterstock
Sagaidot Jauno gadu, teju neiztrūkstoša ir arī alkohola, visbiežāk, šampanieša baudīšana. Lai svētki nepārvērstos cīņā ar sliktu dūšu un galvassāpēm, kā arī nesabojātu Jaunā gada pirmo dienu, atgādinām vispārzināmas zelta patiesības, ko svinību laikā ņemt vērā, lietojot grādīgos dzērienus.
  • Lai nākamajā rītā justos labāk, lieto dzērienus, kas ir gaišākā krāsā – piemēram, vodku, baltvīnu, džinu vai sidru. Tumšas krāsas alkohols – piemēram, sarkanvīns un viskijs – satur vielas, kas rada vairāk blakusproduktu, alkoholam pārstrādājoties, un, jo vairāk to, jo spēcīgākas var būt paģiras.
  • Lai nerastos nelabums, seko sen zināmajam padomam – vienā vakarā nedzer dažādus alkoholiskos dzērienus. Jo lielāks būs to "kokteilis", jo spēcīgāku nelabumu jutīsi nākamajā rītā!
  • Jo gāzētāks ir dzēriens, jo ātrāk tas nonāk asinsritē un, attiecīgi, apreibina. Ja dzer šampanieti vai alu, baudi dzērienu lēnām, tā novēršot nevajadzīgu reiboni. Tāpat ieteicams izvairīties no dzēriena baudīšanas caur salmiņu, iesaka eksperti.
  • Pirms alkohola lietošanas vēlams kārtīgi paēst, taču izvairies no ļoti sāļiem vai trekniem produktiem, kas var izraisīt sliktu dūšu, kuņģī nonākot alkoholam.
  • Alkohols rada elektrolītu iztrūkumu organismā, kas savukārt izraisa galvassāpes. Novērs to, dzerot pietiekami daudz ūdens svinību laikā un tā mazinot organisma atūdeņošanos.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!