Foto: Shutterstock
Ziemassvētku eglītes pamazām ienāk katra mājoklī un neatņemama ir arī tās uzstādīšana, ja vien tā nav iegādāta podiņā. Visbiežāk egles novietošanas mājās sagādā ne vienu vien problēmu – vieniem spainis nav pietiekami liels, kādam tāda nav vispār un vēl kādam statīvs nespēj noturēt kuplo egli.

Veikalos vai vietās, kur tiek tirgotas arī pašas eglītes, var iegādāties arī statīvus, visbiežāk metāla vai koka, tad nu šis ir viens no veidiem, kā egli novietot stabili. Šo risinājumu neizvēlas visi tāpēc, ka tas nav tas pievilcīgākais, tāpēc lieti noderēs padomi, kā šo statīvu izdekorēt. Vari to ielikt kādā vīna koka kastē vai aplikt tam apkārt kādu kupolu, kas noslēptu egles kāju. Savukārt pašu kasti vai kupolu izvēlies pieskaņotāku eglei, piemēram, aptītu ar kādu audumu, zīdpapīru, avīzes, foliju vai apdrukātu papīru ar svētku motīviem.

Statīvu var eleganti nomaskēt ar vates bumbuļiem, kas baltā krāsā izvēlēti atgādinās sniegu – izkārto tos apkārt statīvam un nevajadzēs pat nevienu kasti. Papildini vates pikučus ar egļu zariem, rotājumiem un iesaiņotām dāvanu kastēm, saldumu kārbām un bundžām. Skaisti izskatīsies, ja egles apakšu, kas ielikta kādā kastē, piemēram, no paletēm veidotas, izdekorēsi ar gaismiņu virtenēm.

A lil project I finished up today. #palletfurniture #christmastreestand #2015

A photo posted by W. Watt (@williamk83) on Dec 7, 2015 at 7:59pm PST

Skapju augšās noglabātie grozi var būt noderīgi arī egles novietošanai, kuros nav žēl izveidot caurumus, lai tos izmantotu kā kupolus. Tādos gadījumos zem groza var būt kāds trauks, kurā egle iemērcēta ūdenī, lai tā ilgāk glabātos.

Egles stabilai novietošanai var izmantot jebkādu trauku, kas vien ir pietiekami liels un stabils, lai tajā iebērtu zemi. Kā piemēru var minēt metāla vannu, spaini, alumīnija bļodu un kādu mazāku koka mucu. Šādos traukos var arī nelikt zemi, bet mazāku trauku, kur ieliets ūdens. Pēdējos gados atrodami arī tādi spainīši, kas jau aprīkoti ar savilcējiem, lai egle būtu stabili novietojama pa vidu.

Ja egle ielikta kādā spainī vai traukā ar ūdeni, bet stumbru ir neiespējami stabili nolikt tieši tā, lai egle nesagāztos, tad var izmantot līmlenti. Salīmē to tā, lai izveidotos tāds kā režģis ar lielāko spraugu pa vidu, kur ies cauri egles kāts. Visērtāk līmlenti būs salīmēt tad, kad traukā arī stāvēs pati egle. Lai viens cilvēks tur egli taisni, bet otrs ar līmlenti apkārt salīmē robežas, lai tā nesagāztos.

Gadījumā, ja egli nav paredzēts ilgāk par dažām dienām glabāt mājās, vari izmantot ideju par bluķi statīva vietā. Sagatavo bluķīti vēlamajā lielumā, izurb tam pa vidu caurumu egles stumbra resnumā, vismaz 10 centimetru dziļumā, un tad ieliec egli bluķī.

Radošākie meistari var izmantot riteņa riepas rāmi, kas pielāgots egles glabāšanai, novietojot apakšā nelielu burciņu ar ūdeni.

Noderēt Ziemassvētku eglītes glabāšanai var arī dažādi dekoratīvie puķu podi, taču šādu lielāku trauku trūkums ir tas, ka egli ir grūti stabili novietot pa vidu. Šeit var izmantot celtniecības putas no aerosola. Piepūt trauku ar putām, sagaidi, kad tās sakalst un tad egle vairs negāzelēsies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!