Foto: Shutterstock

Ziemassvētki nebūtu tik skaisti, ja līdz ar tiem mājokļos neparādītos brīnumskaistās un omulīgās svētku dekorācijas, ieskaitot arī siltās zeķes, kas iekārtas pie kamīna, krāsns vai loga. Lūk, skaistas idejas, kā šo neatņemamo svētku sastāvdaļu īstenot arī savā mājoklī.

Veikalos čum un mudž ar dažnedažādām Ziemassvētku noskaņas zeķītēm, kuras iekarināt vienu pie otras kādā aukliņā, lai izgreznotu, piemēram, kamīna malu. Skaisti izskatīsies, ja zeķītes būs vairākas, piemēram, no filca, bet katrai nedaudz citādāka apdare, bet arī vienādas zeķes gaumīgi izrotās māju.

Ja mājās nav kamīna vai krāsns, ideju var īstenot, iekarinot dzīvespriecīgās zeķītes, piemēram, gultas galā.

Domājot par to, ko gan šajās svinīgajās dekorācijās glabāt, jāņem vērā atrašanās vieta. Ja tas ir pie krāsns vai kamīna, tad šokolādi vai kaut ko citu kūstošu tur labāk nelikt, bet kāda mīkstā rotaļlieta, vēstule Ziemassvētku vecītim vai kāds cepumiņš noteikti iederēsies.

Vairākas mazās zeķītes, apvienojot ar skaistiem, dekoratīviem maisiņiem, var iekārt arī pie kādas kumodes.

Starp citu, arī vecmāmiņas adītās zeķes var noderēt svētku noskaņas radīšanai.

Pat tad, ja zeķītēs nekas netiks paslēpts, tās var kalpot tikai dekoratīviem nolūkiem.

Iekarinātās zeķes var izmantot arī kā adventes kalendāru. Katru dienu bērnam lūkojoties, kāds pārsteigums paslēpts zeķītē, noteikti radīs vēl lielāku prieku no rītiem pamosties.

Ja nav plānots mājoklī ietilpināt Ziemassvētku eglīti, zeķes var izmantot kā alternatīvu dāvanu pasniegšanai.

Lai vai kādas zeķītes būs izvēlētas, šis noteikti ir viens no tiem dekoriem, kuru būtu vērts ieviest gan sava, gan citu mājinieku priekam un svētku sajūtai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!