Ziemassvētkiem piedien dūšīga ēšana - kaut uz mirkli aizmirsīsim par kalorijām
Foto: Shutterstock

Senāk ēdienu klāstu uz Ziemassvētku galda noteica tas, kādi produkti tajā brīdī bija pieejami, un ziemas saulgriežos parasti visa kā mājās bija gana, nekā netrūka, tāpēc arī galds bija bagātīgi klāts. Ne jau velti šo laiku tautasdziesmās sauc par lieliem un bagātiem svētkiem.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Godājot tēvu tēvu tradīcijas, kas koptas gadsimtiem cauri, joprojām daudzi Ziemassvētkos galdā liek tradicionālos latviešu ēdienus, jo tie arī mūsdienās garšo itin labi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai Telegram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

Tags

Rīgas Stradiņa universitāte Sarakstu karuselis Ziemassvētki Ziemassvētku receptes Veselīgs dzīvesveids Veselīgs uzturs
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.
Lasi vēl
 

Comment Form