Ziemassvētku dāvanas sagādā patiesu prieku gan dāvinātājam, gan dāvanas saņēmējam. Tomēr piemērotāko un gaidītāko dāvanu meklēšana nereti pārvēršas īstā skrējienā garām veikalu plauktiem. Pirmssvētku iepirkšanās drudzis jau rit pilnā sparā, bet, ja esat atstājuši dāvanu iegādi uz pēdējo mirkli, tad, iespējams, jums var palīdzēt ieteikumi, kādas dāvanas ir aktuālākas šogad.

Kā stāsta "Elkor" valdes priekšsēdētājs Gunārs Vizulis, šogad dāvanu pirkšanas tendences ir līdzīgas citiem gadiem, runājot par to, ko tad īsti liek zem eglītes, dāvanas var sadalīt vairākās kategorijās - dāvanas sievietēm, vīriešiem, visai ģimenei un, protams, bērniem.

Starp sieviešu dāvanām, līdzīgi kā citus gadus, īpaši aktuāli ir dažādi aksesuāri, piemēram, cimdi, skaistas šalles un lakati, kā arī pārbaudītās vērtības - greznas rotaslietas un dāmu iecienītās smaržas. Dāvinātas tiek arī citas skaistumkopšanā noderīgas lietas, piemēram, matu taisnotāji un lokšķēres kā arī ķermeņa kosmētika, kuras ražotāji, domājot par svētkiem, nereti ir izveidojuši speciālus dāvanu komplektus, tādējādi atvieglojot pircēju izvēli.

Arī vīrieši tiek pārsteigti ar viņiem aktuāliem aksesuāriem, tostarp naudas makiem, vīrišķīgiem rokas pulksteņiem, jostām, kā arī ar sporta inventāru un citām vīriešiem nepieciešamām lietām, lai palīdzētu pildīt Jaunā gada apņemšanās.

Izvēloties dāvanas bērniem, nereti pircēji jau konkrēti zina, kas viņiem ir nepieciešams, jo jau savlaicīgi ģimenē ir rakstītas vēstules Ziemassvētku vecītim un atliek tikai piepildīt vēlēšanos. Gadījumos, kad vēstule nav uzrakstīta, nākas izvēlēties no plašā spēļu un rotaļlietu klāsta to, kas visvairāk atbilst bērna vecumam un interesēm.

Meiteņu vidū vienmēr iecienītas ir dažādiem vecumiem atbilstošas lelles un to aksesuāri. Savukārt zēniem vienmēr aktuāli ir auto un dažāda veida saliekamās un transformējamās rotaļlietas, kuras palīdz attīstīt viņu tehnisko domāšanu.

Bērniem aktuāli šajā laikā ir arī svētku tērpi - skaistas kleitas meitenēm un stilīgas žaketes un džemperi mazajiem kungiem, lai arī viņi var spoži mirdzēt Jaungada ballēs.

Nereti Ziemassvētku laiks ir izvēlēts, lai iegādātos visai ģimenei kādu jau sen kārotu vai nepieciešamu lietu, tādējādi ar vienu lielāku dāvanu iepriecinot visus ģimenes locekļus, piemēram, šogad īpaša interese tiek izrādīta par jaunajiem TV modeļiem. Zem eglītes tiek likti arī mobilie telefoni un dažādi gadžeti, kuri noder gan bērniem, gan vecākiem un arī draugiem.

Neatņemama svētku sastāvdaļa ir Ziemassvētku rotājumi, svētku virtenes, saldumi un piparkūkas, kā arī šampanietis un dzirkstošais vīns. Arī šīs lietas tiek iegādātas, lai radītu svētku sajūtu sev un citiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!