Droši vien ne mazums cilvēku starp mums ir tādi, kuriem mājoklī nav vietas Ziemassvētku eglītei, vai arī vienkārši ir vēlme būt radošākam ar tās ieviešanu. Pēdējos gados parādās arvien jaunas tendences dzīvās eglītes aizstāšanā, un tās noteikti nav mākslīgās eglītes, bet gan oriģināli un radoši risinājumi, ar kuriem labprāt dalās Instagram lietotāji.

Koka stiebri

Svētku egli var izveidot arī bez birstošajām skujām, izveidojot dekorācijas, kas pēc silueta atgādina egli. Viens no šādiem radošajiem paņēmieniem ir egles izveide no dažāda garuma jūras izskalotajiem koka stiebriem, izvietojot tos horizontāli vienu virs otra tā, lai augšgalā būtu visīsākie stiebri un apakšā visgarākie.

Koka stiebrus var izvietot ar lielākām atstarpēm, vai vienu pie otras, un pēc tam tos izrotāt ar dažādiem papildinājumiem – iekarinot vai pielīmējot tos. Šādu silueta egli var veidot uz sienas, uz durvīm, uz kāda pamata un tad piestiprinot to vēlamā vietā. Taču tikpat oriģināli izskatīsies dažāda garuma un platuma kociņi, kas piestiprināti viens virs otra, ar neregulāru novietojumu.

Izmantojot šo pašu ideju par pamatu, var izveidot arī vairākus šādus dekoratīvus priekšmetus, ko nolikt brīvi stāvošos plauktos. Izveido stabilu pamatu, tam pa vidu iespraud bambusa irbuli un caurdur koka stiebrus, kas izvietoti no garākajiem kociņiem apakšdaļā un īsākiem augšgalā, veidojot egles siluetu.

A photo posted by 1111hope (@1111hope) on Dec 12, 2014 at 10:05am PST

Koka piramīda

Radošo eglīšu izveidē par pamatu var izmantot arī no dēļiem vai koka mietiem meistarotu statīvu, nedaudz atgādinot piramīdu. Šādu pamatu var papildināt ar visdažādākajiem rotājumiem, sākot ar skuju koku virteni, kas caurvijas apkārt, lampu virtenēm, auduma lentēm un vienkārši iekarinātām svētku mantiņām. Šādas egles izveidē priekšrocība ir tā, ka pats var regulēt tās augstumu, un līdz ar to, arī pielāgot savam mājoklim.

A photo posted by michelle_tani (@michelle_tani) on Nov 11, 2014 at 10:13am PST

Dēļu izmantošana

Egles imitāciju var panākt arī ar dažāda garuma dēļu izvietošanu vienu virs otra, kas arvien tuvāk augšgalam kļūst īsāki, tādā veidā radot egles vizualizāciju. Lai dēļi neizskatītos vienkārši pēc dēļiem, to noteikti der izrotāt ar tikpat oriģinālām dekorācijām, kāds ir pats ‘’egles’’ pamats, piemēram, māla vai koka rotājumi.

Ja dēļu virknes ideja nevilina, vari par pamatu izmantot visiem labi pieejamās koka paletes un uz tās ar zaļu krāsu katru dēli nokrāsot tik daudz, lai kopskatījumā rastos asociācija ar egli. Šādā izveidē var piesaistīt arī mākslinieciskos bērnus, kas eglei uzzīmēs rotājumus.

A photo posted by Takeone (@takeoneco) on Nov 11, 2014 at 1:35am PST

Tikai bumbiņas

Ja bez īstas eglītes vēl var iztikt, tad bez svētku rotājumiem nekādi, tāpēc vēl viens paņēmiens, kā izveidot egles imitāciju, ir izmantot tikai un vienīgi bumbiņas un lampu virtenes. Par pamatu var izmantot durvis, uz kurām piestiprina bumbiņas vai rotājumus un ar virtenes palīdzību izveido egles siluetu. Šis varētu būt viens no vienkāršākajiem un ērtākajiem citādās egles izveidošanas paņēmieniem.

Saldumu piramīda

Ja mājoklī ir saldumu cienītāji, tad izveidota egle no kārumiem būs vairāk, kā patīkama. Par pamatu ņemot jebkāda lieluma putuplasta konusu, vari tajā ar koka irbuļu palīdzību saspraust pašu gatavotas šokolādes trifeles, bezē cepumus vai kādus citus viegli uzduramus našķus. Lai egle izskatītos greznāka, izmanto konfektes ar spožiem papīriem, tad tā kļūs daudzkārt svinīgāka. Starp citu, saldumu egles izveidošana pie reizes kļūs arī par pacietības treniņu kārākajiem zobiem, jo šī egle tāpat kā jebkura cita svētku egle, kalpo kā mājokļa dekorācija.

Grāmatas

Tā kā tumšā sezona ir arī aktuāla grāmatu lasīšanas sezona, tad citādās egles veidošanā vari izmantot arī grāmatas, ko pamanījušies izveidot un atspoguļot arī Instagram lietotāji. Veiksmīgs risinājums ir atklāts grāmatu plaukts, kurā grāmatas var sarindot tādā secībā, kas vizualizē egles formu, taču var arī uz lielākas pamatnes atvērtā veidā likt grāmatu virs grāmatas.

A photo posted by senaysalihoglu (@snysalihoglu) on Dec 12, 2014 at 8:02am PST

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!