Foto: Publicitātes attēli



Garajās Ziemassvētku brīvdienās esam apkopojuši informāciju par pasākumiem, kurp ir vērts aiziet ar bērniem un ģimeni.

'Zili brīnumi' pasaules un sevis izzināšanai

Foto: Publicitātes attēli

Zinātnes centri "Zinoo", "Zili brīnumi" un Kalnciema kvartāls aicina uz kopīgas un izklaidējošas mācīšanās pasākumu ģimenēm un bērniem! Nodarbības palīdzēs vairāk izprast pasauli mums apkārt un pašiem sevi.

Ķīmijas eksperimentu šovs ar "Ziliem brīnumiem" 21.12.2013. plkst. 11:00. Ķīmijas elementi no Mendeļejeva tabulas acu priekšā savienojoties atklāj to parādību brīnumus, ar ko sastopamies ikdienā!

Nodarbība "Brīnišķīgās smadzenes" 21.12.2013. plkst. 13:00. Kaut kas mums visiem ir ļoti līdzīgs, bet veidi, kā uztveram pasauli, ir ļoti dažādi. Nodarbība vecākiem un bērniem par efektīvu smadzeņu darbību - izpētīsim, kā tad īsti smadzenes uzbūvētas, kā darbojas un kā tām varam palīdzēt.

"Enerģizētāji" 22.12.2013. plkst. 11:00 Priecīga izkustēšanās visai ģimenei - darbināsim ķīmisko rūpnīcu savā ķermenī un radīsim sirsnīgu, draudzīgu pirmssvētku noskaņu sevī. Enerģizētāji ir dzīvespriecīgu vingrinājumu komplekss visai ģimenei, kas palīdz piegādāt smadzenēm skābekli, lai nonāktu līdzsvarotākā, domāt un priecāties spējīgākā stāvoklī.

"Auksto eksperimentu šovs ar "Ziliem Brīnumiem"" 22.12.2013. plkst. 13:00 Paraugdemonstrējumi ar līdzdarbošanos. Dūmi bez uguns un kosmisks aukstums, kas sasaldē ziedu kā stiklu un saldējuma pagatavošana visātrākajā veidā.

Norvēģu filmas bērniem

Foto: Publicitātes attēli

Norvēģijas vēstniecība Rīgā sadarbībā ar Norvēģijas Filmu institūtu un Kino galeriju ielūdz mazus un lielus, ģimenes ar bērniem, kā arī bērnu un skolēnu kolektīvus un citus interesentus uz norvēģu bērnu filmām, kas būs skatāmas skolēnu ziemas brīvlaikā no 21.decembra līdz 5. Janvārim kinoteātrī K.Suns. Ieeja bērniem, ģimenēm ar bērniem un kolektīviem bez maksas. Sīkāka informācija kinogalerijas mājas lapā. 

Programmā filmas "Mans draugs Zariņš apprecas", "Mans draugs Zariņš sprukās", "Kaštens un Petra – labākie draugi" un citas brīnišķīgas bērnu filmas.

Izrāde 'Baltā grāmata'

Foto: Publicitātes foto

Izrāde "Baltā grāmata" ir kopīgs ceļojums no mūsdienām uz 19. gadsimta laukiem. Tur ceļiniekus sagaida Jančuks – zinātkārs un aizrautīgs puika, ar kuru kopīgi atklāt un piedzīvot apkārt esošo pasauli. Lai gan ceļojums notiek Jančuka pasaulē, tur pieredzētais bieži vien sasaucas ar notikumiem un sajūtām šodien. Kopīgais ceļojums atklāj pasauli aizvien vairāk un vairāk, top skaidri tās likumi un kārtībā, taču ik reiz, kad šķiet, kas viss tapis skaidrs, notiek kāds brīnums un pasaule paliek kā noslēpums.

Brīnišķīga izrāde visai ģimenei, kurā vecāki smiesies līdz asarām, bet bērni iesaistīsies jautrās izdarībās un sajutīs seno laiku garšu senatnīgajos Maskavas ielas "Spīķeros".

Izrādes notiek šogad vēl paredzēts 21. un 22. decembrī.

Leļļu teātris 'Jampadracis Ziemassvētkos'

Foto: Publicitātes attēli

Tuvojoties Ziemassvētkiem, mežā notiek pavisam savādas lietas. Zaķis un Vāveres sūdzas par to, ka kāds ir nolaupījis viņu ziemas kažokus. Lācis ir pamatīgi nomocījies ar bezmiegu...
Ūpis ir veicis kārtējo pārbaudi un konstatējis, ka mežs šajā ārkārtas situācijā it nemaz nav gatavs Ziemassvētku svinībām. 

Leļļu teātra izrāde pašiem mazākajiem skatītājiem. Ingus Baukšķenieka mūzika.

Šogad vēl viena izrāde - 31. decembrī.

Mūzikls 'Sniegbaltītes skola'

Foto: Publicitātes foto

Leģendāro komēdiju - mūziklus par zvērēnu meža skolu "Sniegbaltītes skola" šogad vēl var paspēt noskatīties VEF kultūras pilī 23. un 29. decembrī.  Lomās - Liene Šomase, Dainis Porgants, Jānis Jarāns, Santa Didžus, Jānis Kirmuška.

Ziemassvētku pasaka maziem un lieliem, kas atceras bērnības garšu.

Ziemas naktis Zoodārzā

Foto: DELFI

Līdz 26. janvārim atkal notiek Rīgas Zoodārza Ziemas naktis, kad dzīvnieciņus var apskatīt līdz pl. 19.
Dzīvnieku ģimenes sarūpējušas īpaši mīļas Ziemas nakts dāvanas: moko, galago, kalitriksu un melno lemuru saimēs aug ņipri mazuļi un gatavi priecēt pacietīgākos apmeklētājus. Tropu mājā Nakts ekspozīcijā apskatāms dzīvnieku kolekcijas jaunums – kuplastes smilšu peles.

Dabas muzejā: Kā dzīvei ziemā pielāgojas dzīvnieki

Foto: Foto - V.Vītola

Sestdien, 21. decembrī, no plkst. 11.00 līdz 16.00 Latvijas Dabas muzejā notiks šī gada pēdējā ģimenes diena, kurā stāstīs par to, kā Latvijā mītošie savvaļas dzīvnieki pielāgojas ziemas apstākļiem. Uzzināsiet, kā un kāpēc mainās to kažoks un tauku slānis. Ģimenes dienas apmeklētājiem būs arī iespēja apskatīt latviešu tradicionālo masku izstādi "Starp divām saulēm", kas stāsta par mūsu priekšteču maskošanās tradīcijām, masku tēlos izmantotajiem dzīvniekiem un to simbolisko nozīmi.

Koncertuzvedums 'Sniegbaltītes Ziemassvētki'

Foto: Publicitātes foto

"Latvijas Koncerti" aicina mazos klausītājus uz koncertuzvedumu "Sniegbaltītes  Ziemassvētki" 21. decembrī pl. 12.00 Jelgavas kultūras namā un pl. 18.00 Siguldas koncertzālē "Baltais flīģelis".

Klausītājus gaida tikšanās ar Sniegbaltīti, kas izglābusies no ļaunās pamātes un septiņu rūķīšu namiņā svin Ziemassvētkus kopā ar rūķīšiem un zvēriņiem.  Sniegbaltītes lomā iejutīsies Baiba Berķe, Princis - Jānis Kurševs, Ļaunā karaliene – Ieva Parša un Ilona Bagele. 

Visi uz publisko slidotavu

Foto: Delfi Foto

Kad kultūras baudīta pietiekoši un prāts arī izkustināts, laiks izkustināt arī kājas. Spīķeru kvartālā starp Maskavas, Krasta un Turgeņeva ielu darbu uzsākusi publiskā slidotava, kas ik dienu no plkst.10 līdz 22 apmeklētājiem pieejama bez maksas. Tiem, kam pašiem savu slidu nav, pieejams nomas slidošanas inventārs - pieaugušie slidas var iznomāt par 1,5 latiem stundā, bet bērni - par vienu latu stundā.

Tērvetes dabas parkā kursē izgreznots bānītis

Košām gaismām rotājies, Tērvetes dabas parka Pasaku bānītis ieguvis pavisam jaunu izskatu. Bānītis vizina parka apmeklētājus katru dienu no plkst. 10.00 - 17.00.

Visi dabas draugi bezmaksas var apmeklēt Tērvetes dabas parku apmeklēt pēc darba laika. Takas Tērvetes dabas parkā vakarā ir izgaismotas līdz plkst. 20.00.

Bluķa vilkšana Vecrīgā

Foto: F64

Vēl var paspēt uz etnogrāfisku Saulgriežu svinēšanu pašā Vecrīgas sirdī.
Vecrīgā Bluķa vakars notiks piektdien, 20. decembrī plkst. 18.00. Bluķa vilkšana Rīgā sāksies Rātslaukumā, turpināsies pa Vecrīgas ielām un laukumiem, noslēgsies ar bluķu ugunskuru un Ziemassvētku svinēšanu Rātslaukumā. Šogad Bluķa vakara galvenā ievirze būs saistīta ar bungām un bungošanu.

Zaļie Ziemasvētki Doma laukumā

Foto: Publicitātes attēli

21.decembrī no plkst.13.00 līdz 14.00 Rīgā, Doma laukumā Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņā Latvijas "Zaļais punkts" kopā ar Punktuāli un viņa draugiem Zaķi, Vāveri un Sniegavīru aicina ikvienu lielu vai mazu doties Ziemassvētku piedzīvojumā. Meža zvēri aicinās paskatīties uz videi draudzīgu saimniekošanu un svētku svinēšanu, pievēršot uzmanību iepakojumam kā vērtīgam otrreiz pārstrādājamam izejmateriālam un nederīgam sadzīves materiālam, piemēram, izgatavojot krāšņus svētku dekorus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!